donderdag, maart 28, 2024

HomeRegiosportDOS laat gelijkspel in allerlaatste minuten glippen

DOS laat gelijkspel in allerlaatste minuten glippen

-

Het zag er tot de 90e minuut naar uit dat DOS in Opheusden tegen DFS een verdienstelijk gelijkspel mee naar huis zou nemen. Helaas ging het in de laatste minuut en de extra tijd nog twee keer mis. En zo won de ploeg van trainer Arno Arts alsnog met 4-2 van de geelzwarten.

In het eerste kwartier was het met name aftasten. DOS speelde voor het eerst dit seizoen op natuurgras en DFS keek de kat uit de boom om te zien hoe trainer Marcel Post zijn elftal had neergezet. In de 15e minuut kreeg DFS een vrije bal. De gevaarlijk indraaiende bal was een makkelijke prooi voor Kevin Dijkstra. Zijn spelhervatting leverde meteen balverlies op en een kans voor Alper Yaldiz. Zijn schot werd tot corner verwerkt. De hoekschop leek in het achterveld door Frank Jansen onschadelijk gemaakt te worden, maar hij maaide volledig over de bal heen. Aleksandar Lejic schoot de bal vervolgens verwoestend hard tegen de touwen. Een paar minuten kwam DOS goed weg. Een schot van de behendige en snelle Zefanho Kiriwenno spatte op de paal weer het veld in.

DOS ging na de achterstand beter voetballen. Met name op het middenveld werd strijd geleverd en DFS had daar niet direct een afdoend antwoord op. In de 22e minuut veroverd de hard werkende Michel Kamphuis de bal. Zijn tegenstander ging daarbij tegen de vlakte, waardoor Michel aan een overtreding dacht. Scheidsrechter Huizinga liet echter doorspelen. Michel pakte enkele meters en speelde de bal voorwaarts breed op Allan Bakker. Allan wist de bal vanaf de achterlijn strak voor het doel te brengen. De eerste inzet werd nog door keeper Jordy van der Kracht gekeerd, maar in de rebound stond spits Twan Knul op de juiste plek om de bal in te tikken. Vijf minuten later kwam Twan diep in de vijandelijke linies opnieuw in balbezit. Hij soleerde door de defensie van DFS en kwam drie man passerend oog in oog te staan met de doelman. Twan bleef uiterst koel en met een schijnbeweging was ook Van der Kracht gezien, waarna Twan beheerst binnen schiet. Een prachtige actie, waardoor een uiterst effectief DOS op voorsprong werd gezet. Helaas moet Twan daarna het veld verlaten met een (lichte) hamstringblessure.

Nog voor rust krijgt DFS via een strafschop, de bal komt in de zestienmeter tegen de hand van Jochem van Putten, de kans om op gelijke hoogte te komen. Kevin weet de prima ingeschoten bal door Cedric Badjeck uit zijn doel te slaan.

Direct na rust heeft Allan de mogelijkheid om de voorsprong te vergroten. Hij haalt hard uit en met een uiterste krachtsinspanning weet doelman Van der Kracht de bal te pareren. In de 48e minuut krijgt DFS een vrije bal. Jesse Edge gaat achter de bal staan. Het is nog zo’n 25 meter en de bal ligt recht voor de goal. Het is duidelijk dat Edge ineens gaat afdrukken. Kevin heeft goed zicht op de bal. En het lijkt er in eerste instantie ook op dat hij de handen goed achter de bal krijgt, maar in tweede instantie drukt hij de bal als het ware zelf het doel in. Een ongelukkige actie leidt zo de gelijkmaker in. DFS krijgt snel daarna twee halve mogelijkheden, maar Kevin is attent en weet redding te brengen. In de 60e minuut is DOS dichtbij een treffer. Een scheidsrechtersbal wordt door Jochem met een fraaie lob de zestien in geslingerd. Allan weet zich los te maken van zijn tegenstander en dringt verder het vijfmetergebied in. Zijn uithaal gaat over het doel. Een enorme kans.

Lange tijd gebeurt er weinig spannends. Beide ploegen zijn aan elkaar gewacht. De wedstrijd heeft veel energie gekost en er zijn heel wat mannelijke duels uitgevochten. Niet verliezen wordt belangrijker dan winnen. De klok tikt in het voordeel van DOS, want een punt meenemen uit Opheusden is slechts weinigen gegeven. In de slotminuten, de klok staat al op de negentig, gaat het helaas alsnog mis. Fatih Ilkhan haalt over links de achterlijn. Zijn voorzet wordt bij de tweede paal knap binnengekopt door invaller Noë Bokila. In de extra tijd maakt Michael den Heijer er ook nog 4-2 van.

DOS heeft volop strijd geleverd en een puntje had er zeker in gezeten. Helaas mocht het dit keer niet zo zijn. Toch kunnen de spelers met opgeheven hoofd het veld verlaten. DFS is een hele goede ploeg met veel kwaliteit en individuele klasse. Het is geen schande om van dit elftal te verliezen. Volgende week mag DOS het opnieuw gaan proberen. Dit keer in een thuiswedstrijd tegen Bennekom.

Opstelling: Kevin Dijkstra, Erik Rotman, Martijn Barneveld, Delano Rijke, Maurice Vespignani, Michel Kamphuis, Jochem van Putten, Robin Mulder, Frank Jansen (84e William Jansen), Twan Knul (35e Cris Westerkamp), Allan Bakker.

Ruststand: 1-2

Eindstand: 4-2

Door : Jan de Vries