donderdag, april 18, 2024

HomeRegiosportDOS laat punten in slotfase wegglippen

DOS laat punten in slotfase wegglippen

-

In een wedstrijd met twee gezichten heeft DOS zichzelf een slechte dienst bewezen. In de eerste helft had de score na een snelle voorsprong verder uitgebreid moeten worden.

logo_doskampen2

Al in de 7e minuut bediende Twan Knul Patrick Bastiaan met een slim steekballetje. Patrick had al gezien dat de keeper te ver voor zijn goal stond en krulde van grote afstand de bal in de verre bovenhoek. In de daarop volgende fase kreeg Hulzense Boys enkele kansen. Met name de directe tegenstander van Christian van der Worp, Menno Kamphuis, was gevaarlijk. In de 20e minuut drong hij de zestien meter binnen, maar liet zich volgens de prima fluitende arbiter Visser, te gemakkelijk vallen. In plaats van een penalty restte er een gele kaart voor de lange aanvaller.
Nadien golfde de wedstrijd op en neer. De beste kansen waren echter voor de geelzwarten. Dit leverde geen bevrijdende tweede treffer op.
Na de rust kreeg DOS in eerste instantie nog enkele kleine mogelijkheden. Een schot van Raymond Beuling ging na een mooie combinatie met Rico Westendorp naast. Daarna was Rico zelf nog dreigend, maar zijn inzet miste kracht. Daarna was Hulzense Boys de bovenliggende partij. Vooral via dode spelmomenten was de ploeg van trainer Jurgen Kok enkele malen kansrijk. Aanvallend werd er ook aardig gespeeld, maar de eindpass was meestal niet zuiver.
In de 80e minuut was het wel raak. Een kort genomen corner werd ingebracht bij de tweede paal. De kopbal belandde op de lat, maar daarna profiteerde Wilmar Nieuwenhuis alsnog. Hulzense Boys toonde veerkracht en had nog energie over. Bij menig DOS speler was de tank leeg. In de hoop dat er een terecht punt mee naar Kampen kon worden genomen. Dat gebeurde niet. In de voorlaatste minuut leidde een snelle aanval over rechts de 2-1 in. Menno Kamphuis stond exact op de juiste plek en tikte de winnende treffer binnen.
Het verlies komt hard aan. In plaats van een mooie voorsprong in de derde periode moet de formatie van Han Hanekamp nu weer oppassen om niet op de vermaledijde P/D plek te komen. De eerstvolgende thuiswedstrijd tegen Den Ham is het er op of er onder. Bij winst ligt alles weer open en zijn er kansen op winst in de 3e periode. Bij verlies wacht een spannende eindstrijd om lijfsbehoud in de 2e klasse.
Opstelling DOS Kampen: Roy van Dijk, Martijn Barneveld (77e Robin Horstman), Leroy Krijn, Jeroen Drost, Christian van der Worp, Wim Snippe, Patrick Bastiaan, Twan Knul, Raymond Beuling, Rico Westendorp (72e Serkan Sahinturk), Thijs van der Meulen (60e Arjan Vorsselman)