donderdag, september 19, 2024

HomeRegiosportDOS overtuigd niet tegen WVF en ligt uit de districtsbeker

DOS overtuigd niet tegen WVF en ligt uit de districtsbeker

-

Onder schitterende weersomstandigheden en met een huldiging voor Klaas Jan Mulder, ter ere van zijn 100e wedstrijd, begon de derde poulewedstrijd in de districtsbeker tegen WVF. Ook was er een bijzonder eerbetoon van de ultra’s aan hoofdtrainer Jaap Stam. Bij winst tegen de tweede klasser uit Westenholte, die een aantal spelers miste, zouden de geelzwarten zeker zijn van een plek in de volgende ronde.

Het begin van de wedstrijd verliep tamelijk afwachtend van beide kanten. Pas in de 16e minuut viel het eerste doelpunt, toen DOS een corner kreeg. Ayoub Ben Ali Ahlaq draaide de hoekschop scherp in en Steyn van Ark kopte de bal bij de eerste paal achter doelman Dani van de Gragt. Hoewel dit vroege doelpunt hoop gaf op een levendige wedstrijd, kabbelde het spel daarna voort zonder veel hoogtepunten. Kansen waren schaars. Pas in de 36e minuut kwam er weer wat opwinding, toen Julian Broeksema een afstandsschot waagde. Doelman Steven Vonk had hier echter geen moeite mee, omdat de bal recht op hem afkwam. Twee minuten later volgde een mooie aanval van DOS. Via een combinatie tussen Ayoub en Twan Knul kwam de bal bij Matthijs de Blok, maar diens schot miste kracht om de keeper in gevaar te brengen.

Ook in de tweede helft was er weinig spektakel. Pas in de 66e minuut wist WVF de aandacht van het publiek te trekken met een vrije trap. Aanvoerder Bas van Wijnen benutte deze kans perfect en schoot de bal laag in de linkerhoek langs de muur binnen, waarmee hij de stand op 1-1 bracht. DOS reageerde direct en kreeg in de minuut na de gelijkmaker twee grote kansen. Eerst was er een fraaie combinatie door het centrum tussen Twan en Luc Kalter, maar de poging van Luc werd gekeerd door de keeper. Ook de rebound van Ayoub werd gepakt door Van de Gragt.

In de 74e minuut maakte Tijmen Mulder zijn debuut in het eerste elftal, maar ook hij kon het verschil niet maken. In de slotfase speelde DOS opportunistischer, waarbij Steyn van Ark nog het dichtst bij een doelpunt kwam. Zijn inzet werd echter met moeite tot corner verwerkt.

Uiteindelijk eindigde de wedstrijd in een teleurstellend 1-1 gelijkspel. Dit resultaat was niet genoeg voor DOS om door te bekeren. Volgende week begint de competitie met een thuiswedstrijd tegen Hierden.

Bijdrage: Jan de Vries

Benieuwd naar de Kamper sportuitslagen van vandaag en gisteren? Hier vind je alles op een rijtje.