DOS pakt geen punten tegen Vroomshoopse Boys

doskampen

Wie hoopte na een aantal verloren wedstrijden en een moeizame bekerwedstrijd tegen DSV “61 afgelopen zaterdag met DOS Kampen een ploeg te zien acteren die gretig op zoek ging om drie punten te gaan pakken tegen promovendus Vroomshoopse Boys, kwam bedrogen uit.

Helaas werd de lijn van een met vormverlies en gebrek aan zelfvertrouwen kampende ploeg doorgezet, wat resulteerde in een met 1-3 verloren pot tegen Vroomshoopse Boys, een ploeg die met inzet, zelfvertrouwen en fysieke kracht op alle fronten de poelänten te slim af was en dan ook terecht de drie punten mee naar huis kon nemen.

Al in de eerste minuut van de wedstrijd ging het voor DOS mis en kwam het op achterstand. Na een lange bal op Ernst-Jan Heideman mocht deze van DOS-back Maurice Vespignani vrij doorlopen op de goal en de 0-1 in de boeken zetten. Na ruim tien minuten was Heideman vanaf dezelfde kant weer gevaarlijk, maar ditmaal wist Demi Loet-Loetoer adequaat in te grijpen. Na 14 minuten was er het eerste gevaarlijke moment voor de goal van Vroomshoopse Boys. Jord van der Weerd gaf voor op Rob Kabboord, die de bal naar Lenhard de Velde speelde. Vanaf de rand van het zestienmetergebied schoot hij recht in de handen van de klaarstaande keeper Kok.

Vijf minuten daarna was het al 0-2. Matthijs Winters probeerde de bal uit het zestienmetergebied van DOS weg te werken maar schoot daarbij tegen een aanvaller van Vroomshoopse Boys. Uit de kluts viel de bal pal voor de voeten van, jawel, opnieuw Heideman, die de bal in de uiterste linkerhoek schoot, onder de niet geheel vrijuit gaande keeper Loet-Loetoer door.

De thuisploeg raakte door deze vroege achterstand en het niveau van het eigen spel, zichtbaar geïrriteerd. Zo haalde aanvoerder Emiel Diender in de 22e minuut Ernst-Jan Heideman fors onderuit, waarmee hij werd bestraft met een gele kaart en ook de rest van de wedstrijd bleef de captain van de geel-zwarten op het randje spelen, waardoor een tweede gele kaart hem gedurende de wedstrijd als een Zwaard van Damocles boven het hoofd bleef hangen. Gelukkig bleek de scheidsrechter de tweede gele kaart op zak te houden.

In de loop van de wedstrijd bleef DOS, uit onvermogen het van achteruit voetballend op te lossen en vanwege het vroegtijdig druk zetten van de tegenstander, veelvuldig de lange bal hanteren en was de aansluiting zoek tussen de verdediging, het middenveld en de aanval. Dat zorgde ervoor dat de gasten continu gevaarlijker waren dan de thuisploeg, en mocht DOS blij zijn dat de voorsprong van Vroomshoopse Boys niet verder werd uitgebouwd. Slechts een enkele keer kon de aanval van DOS voor gevaar aan Vroomshoopse zijde zorgen, toen Jorian Wellenberg in de 30e minuut doorbrak over rechts en de bal op het hoofd van Rob Kabboord wist te plaatsen, die net langs de linkerpaal kopte. Vlak daarna kreeg Vroomshoopse Boys weer enkel kansen om via onder anderen Smedema en Heideman de voorsprong te vergroten, maar de gasten speelden dit niet goed uit.dos

Na rust probeerde DOS Kampen iets meer te voetballen van achteruit, maar het was juist in de onderlinge combinaties dat er veel te veel fout ging. Dat leidde ertoe dat de betere kansen opnieuw voor de gasten waren. In de 56ste minuut gooide de vrijstaande Thomas Smedema, die over rechts werd aangespeeld door een op volle snelheid zijnde Ernst-Jan Heideman, de wedstrijd definitief in het slot door de 0-3 op het scorebord te zetten. Met de moed der wanhoop, maar zonder veel overtuiging, probeerde DOS nog wat terug te doen en kreeg van de scheidsrechter daartoe een penalty in de schoot geworpen omdat Wim Snippe in de rug zou zijn gelopen. De strafschop werd door Lenhard de Velde ingeschoten. In de 86e minuut kreeg de over rechts doorgebroken Jorik Schuur nog een opgelegde kans om de 2-3 op het scorebord te zetten en aan de laatste minuten van de wedstrijd nog enige spanning mee te geven, maar zijn met rechts ingeschoten inzet was te zwak om keeper Kok te verrassen.

Hopelijk slaagt DOS erin om deze week de rug te rechten, de negatieve spiraal te doorbreken en voldoende zelfvertrouwen bij te tanken om het volgende week DOS’37 in Vriezenveen thuis lastig te kunnen maken.

 

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*