maandag, september 23, 2024

HomeRegiosportDOS start competitie met terechte zege op Hierden

DOS start competitie met terechte zege op Hierden

-

De start van een nieuw voetbalseizoen brengt altijd onzekerheid met zich mee. Voor DOS Kampen was dit niet anders, zeker na een wisselende voorbereiding. De eerste competitiewedstrijd tegen Hierden in de 1e klasse F, een team dat DOS vorig jaar ook al ontmoette in een lagere klasse, bleek echter een goede graadmeter. DOS won verdiend met 2-1.

Eerste helft: DOS domineert
De openingsfase was van beide kanten slordig, maar na vijf minuten nam DOS het initiatief. In de 12e minuut werd de eerste kans gecreëerd toen Luc Kalter, na een pass van Nick Hendriks, in het strafschopgebied in balbezit kwam. Hij had echter te veel tijd nodig om tot een schot te komen, waardoor de bal werd weggewerkt. Een schot van Robin Mulder ging in de rebound naast.

Kort daarna gaf Nick Hendriks opnieuw een strakke voorzet, dit keer op spits Twan Knul, die de bal rakelings over het doel schoot. De druk van DOS bleef aanhouden en in de 21e minuut werd dat beloond. Twan Knul scoorde fraai na voorbereidend werk van Luc Kalter en bracht DOS op een verdiende 1-0 voorsprong.

Hierden kon in de eerste helft nauwelijks gevaarlijk worden en speelde vooral lange ballen, die vaak in buitenspelposities eindigden. Pas tegen het einde van de eerste helft kwam Hierden iets meer in de buurt van het DOS-doel, zonder echt grote kansen te creëren.

Tweede helft: Vroege verdubbeling en spanning terug
DOS kwam scherp uit de kleedkamer en verdubbelde al in de 48e minuut de voorsprong. Opnieuw was het Twan Knul die scoorde, dit keer na een knappe actie en assist van Nick Hendriks. Even leek het zelfs 3-0 te worden toen Job ter Burg een kopbal via de binnenkant van de paal richting doel stuurde, maar Hierden-doelman Wouter Polhoud redde knap.

Halverwege de tweede helft werd DOS iets slordiger, wat Hierden de kans gaf om terug in de wedstrijd te komen. Na een paar kleine waarschuwingen kopte Hierden-aanvoerder Jan-Jurriën Hop in de 67e minuut raak uit een corner, waardoor de spanning terugkeerde. Hierden zette aan en kreeg in de 83e minuut nog een grote kans via invaller Tim de Vries, maar DOS-keeper Steven Vonk redde.

In de slotfase kreeg DOS nog enkele kansen om de marge weer te vergroten, met onder andere een schot op de paal van Nick Hendriks, maar gescoord werd er niet meer. Ondanks het aandringen van Hierden bleef het 2-1 voor DOS.

Vooruitblik: volgende week tegen ASV Dronten
Volgende week reist DOS Kampen af naar ASV Dronten voor hun tweede competitiewedstrijd. In de beker ontmoetten de teams elkaar al, waarbij DOS kansloos met 5-1 verloor. DOS zal er alles aan doen om zich niet opnieuw te laten verrassen.

Opstelling DOS Kampen:
Steven Vonk, Jake Stam (26e Rick Diender), Martijn Barneveld, Klaas Jan Mulder (62e Matthijs de Blok), Job ter Burg, Nick Hendriks, Robin Mulder, Steyn van Ark, Luc Kalter, Ayoub Ben Ali Ahlaq (77e Thomas Stam), Twan Knul (77e Vincent Huisman).

Met een sterke start in de competitie zal DOS vol vertrouwen naar de volgende wedstrijd toewerken.