dinsdag, juli 23, 2024

MEDE MOGELIJK GEMAAKT DOOR

HomeRegiosportDOS wint doelpuntrijke bekerwedstrijd van asv Dronten

DOS wint doelpuntrijke bekerwedstrijd van asv Dronten

-

Vorige week zaterdag stonden beide ploegen tijdens het Berend Elzerman Toernooi ook al tegenover elkaar. Toen was asv Dronten een maatje te groot en won het met 3-1 van de geelzwarten. Dit keer was DOS Kampen duidelijk de betere ploeg en was de 5-3 zege absoluut terecht.

Sterke startfase DOS

DOS kwam goed uit de startblokken. Al in de vijfde minuut was er de eerste dreiging in de zestien meter van de tegenstander. Steyn van Ark, vorig seizoen nog uitkomend voor SDC Putten, gaf de bal op links mee aan Allan Bakker. Allan passeerde zijn tegenspeler buitenom en zijn voorzet vanaf de achterlijn was strak en laag. De bal was prima, maar iemand vergat er tegenaan te lopen. Niet veel later was het wel raak. Opnieuw stond Allan aan de basis en dit keer was zijn voorzet perfect op maat. Voor het doel was er de controle bij Ayoub Lakhloufi. Met een beheerst schot wist hij DOS al in de 8e minuut op voorsprong te brengen. De volgende kans van de wedstrijd was opnieuw voor de geelzwarten en ook nu werd de kans omgezet in een doelpunt. Nu stond Matthijs de Blok aan de basis. Hij verlegde het spel naar links en zette Allan aan het werk. Hij omspeelde in het strafschopgebied doelman Jordy Verburg en schoot de bal tussen twee verdedigers door de goal in. 

Opleving asv Dronten

Na ruim twintig minuten zette asv Dronten wat meer druk naar voren en had DOS een moeilijke fase. Een vlammend schot in de 26e minuut van Jeremy de Graaf van buiten de zestien ging rakelings over het doel. Twee minuten later was het wel raak. Een corner werd niet goed weggewerkt en kon zo eenvoudig achter de jonge Kamper goalie Dyon Goossen binnen worden gekopt door Martijn Timmer. Weer twee minuten later kopte De Graaf een bal net voorlangs.

Effectief vervolg DOS

Het laatste kwartier van de eerste helft was weer voor de poelänten. Een knappe steekpass van Lenhard de Velde, overgekomen van IJVV, op de doorgelopen Steyn werd op waarde geschat. Het vervolg werd eveneens knap uitgevoerd. Zijn voorzet kon in de korte hoek door Ayoub worden binnen getikt. Vlak voor rust voerde DOS de mooiste aanval uit. Snel combinatiespel over veel schijven afgerond met een doelpunt van Allan kon op flink applaus van het publiek rekenen. 

Matige 2e helft

De tweede helft haalde over het algemeen niet het niveau van voor de theepauze. DOS creëerde een paar halve mogelijkheden. Een schot van Allan ging voorlangs en een uitval van Raymon Beuling, na een fraaie dieptepass van Steyn, werd door de uitkomende keeper met een overtreding de kiem in gesmoord. Asv Dronten wist de eerste de beste aanval in de 67e minuut wel met een doelpunt te belonen. Willem Jelle Bos haalde over rechts de achterlijn. Hij legde de bal terug en de inlopende De Graaf schoot de bal in de verre hoek tegen de touwen. Vijf minuten later wist DOS de voorsprong alweer te verruimen. Een fantastische vrije bal van ongeveer 30 meter werd door aanvoerder Nick Hendriks in de rechterbovenhoek binnen geknald. 

Het laatste kwartier liet DOS zich te ver zakken. In de problemen kwam het elftal van Johan Pitstra niet meer, omdat asv Dronten ook niet meer de energie had om de bal in hoog tempo rond te laten gaan. Er werd nog eenmaal gescoord. Een ongelukkig eigen doelpunt van Klaas Jan Mulder zette de eindstand van 5-3 op het scorebord. 

Een verdiende overwinning en een goede start van het bekeravontuur dat volgende week een vervolg krijgt met een uitwedstrijd tegen Go-Ahead Kampen. De roodgelen verloren in de extra tijd met 1-0 van IJVV, dat over twee weken de tegenstander is van DOS Kampen.

Opstelling DOS Kampen: Dyon Goossen, Job ter Burg, Nick Hendriks (75e Toine Mulder), Robin Mulder (67e Rick Diender), Klaas Jan Mulder, Lenhard de Velde, Steyn van Ark, Ayoub Lakhloufi (55e Jochem van Putten), Allan Bakker (55e Raymon Beuling), Vincent Huisman (67e Twan Knul), Matthijs de Blok 

Door: Jan de Vries

Foto door: Marc Maurer

Gerelateerde berichten

[td_block_social_counter custom_title="Stay Connected" block_template_id="td_block_template_4" header_color="#ea2e2e" f_header_font_family="522" f_header_font_transform="uppercase" f_header_font_style="italic" f_header_font_size="eyJsYW5kc2NhcGUiOiIxNSIsInBvcnRyYWl0IjoiMTQifQ==" facebook="tagDiv" twitter="tagdivofficial" youtube="tagdiv" instagram="tagdiv" style="style10 td-social-boxed td-social-colored" tdc_css="eyJwaG9uZSI6eyJtYXJnaW4tYm90dG9tIjoiMzIiLCJkaXNwbGF5IjoiIn0sInBob25lX21heF93aWR0aCI6NzY3fQ=="]

Net binnen