DOS zonder problemen langs hekkensluiter

dosDOS trad zaterdag (in voor voetballers heerlijke omstandigheden) aan tegen hekkensluiter FC RDC met slechts een doel, de drie punten. De ploeg uit Deventer was reeds gedegradeerd en dus werd ook niets minder verwacht van de thuisploeg. Een aantal uitstekende aanvallen van DOS doen de Deventers uiteindelijk de das om. Na 90 minuten staat er een duidelijk oordeel op het scorebord: 5-1.

De defensie van RDC had ongetwijfeld de hoop en intentie om net zo ondoordringbaar te blijken als het wolkendek boven Sportpark De Maten deze zaterdagmiddag. Dat bleek echter al heel snel ijdele hoop want reeds na 30 seconden had de 1-0 stand een feit moeten zijn. A-junior Thijs van der Meulen onderschepte de bal, gaf mee aan Knul maar diens voorzet werd niet tot doelpunt gepromoveerd door Beuling. DOS bleef echter vroeg druk zetten en vijf minuten later was het alsnog raak. Een voorzet van Westendorp wordt door Knul gemist maar door Van der Meulen alsnog in de kruising geschoten.

Een vroege voorsprong is precies wat de ploeg van Hanekamp nodig had maar het leidde niet tot een opleving op het veld. Sterker nog, in het kwartier na de goal liet de thuisploeg RDC in de wedstrijd komen. Het leverde één goede mogelijkheid op maar keeper Van Dijk was alert. In de 20e minuut viel de beslissing toen DOS op prachtige wijze op 2-0 kwam. Westendorp en Knul zetten een mooie combinatie op waarna Beuling de steekbal promoveert tot doelpunt door de keeper uit te spelen en het lege doel te vinden.

Na dit doelpunt was het enkel DOS wat de klok sloeg. Met name Westendorp nam een aantal keer nog te veel tijd voor het doel maar in de 35e minuut viel de verwachte 3-0 en ook deze deed de ogen weer deugd. Een uitstekende lange bal van achteruit werd door Westendorp goed met het hoofd verlengd op Knul die de bal in de verre hoek schoof. Niet lang daarna werd het ook 4-0 toen Van der Meulen volledig ongedekt in het strafschopgebied kon binnenwerken na een voorzet van Beuling.

Zo’n feest als het in de eerste helft af en toe was, zo matig zou de tweede helft blijken te zijn. Het begin was nog hoopgevend. Wat heet, de 5-0 van Thijs van der Meulen was van de mooiste van allemaal. Hij stond zelf aan de basis door zich tussen twee tegenstanders vrij te spelen en vervolgens breed te leggen op Beuling. Deze zag de inlopende Westendorp die met een hakje Van der Meulen in staat stelde zijn hattrick te voltooien. Een meer dan uitstekende wedstrijd van de A-junior die hiermee overduidelijk zijn visitekaartje heeft afgegeven.
Een monsterscore leek in de maak maar DOS zakte in het laatste half uur weg naar een bedenkelijk niveau. FC RDC speelde vooral op de counter maar kreeg meermaals de gelegenheid om er uit te komen doordat er veel mis ging in de passing en de duels bij de thuisploeg. Het leverde de Deventers uiteindelijk ook een eretreffer op toen veteraan Marco Parnela een snelle tegenstoot knap afrondde. Het zou het laatste wapenfeit blijken in een wedstrijd die vervolgens naar het einde kroop. Daarmee boekt DOS een keurige overwinning en doet het goede zaken in de stand om de 3e periode, maar laat het uiteindelijk na om het doelsaldo verder op te krikken.

De mannen van Hanekamp lijken de eindsprint nu ingezet te hebben. De aansluiting met de subtop is gemaakt en de koppositie in de 3e periode is een feit. Volgende week wacht een cruciaal uitduel tegen Hulzense Boys. Een overwinning daar en DOS mag zeker nog enige ambities koesteren ondanks het mindere begin aan de competitie en dat op zich is al een knappe prestatie van het team. Op naar een mooi einde van dit seizoen!