Druk weekeinde voor Deltasteur zwemmers.

Het was een bijzonder druk weekeinde voor de Deltasteur zwemmers. Op vele fronten werd aan wedstrijden en andere activiteiten meegedaan. Op vrijdagavond was er een Langen afstand competitiewedstrijd in het Kamper zwembad “de Steur”, op zaterdag gingen een aantal van de jongste jeugd, de minioren naar de KNZB miniorendag, terwijl de oudste zwemmers hun eerste ronde in het Zuyderzee masters circuit afwerkten in Kampen. Op zondag was er tenslotte  de NK Estafette in Eindhoven.

LAC Kampen
Het seizoen is nog maar net van start en de zwemmers wagen zich aan de lange afstanden. Een goede conditie en vooral goed in het ritme komen is belangrijk bij het zwemmen van lange afstanden. In het 50m bad in Kampen startten Senna Geerdink, Demi Westendorp, Yanieck Frijstein en Thijs ten Koppel met hun acht banen. Voor Yanieck en Thijs de eerste keer dat zij de 400m zwommen. Alle vier zwommen ze een mooie goede race.   deltasteur-nick-holtrust-tijdens-de-lac
Daarna werd er gestart voor de 800m vrije slag. Dit zijn 16 banen in het 50m bad. Om de zwemmers te helpen wordt er gefloten door de official als zij aan hun laatste twee banen beginnen. Voor Monica Faber, Annet van Stratum, Tara Schuurman, Sanne van Dijk, Ester Schuurman, Manon de Man, Kristian Kiers, Max de Lang, Kylian Heederik en Edwin Kanis de eerste keer om een tijd neer te zetten op de 80m vrije slag.
Maud Heldoorn, Sigrit Aarten, Milou ten Koppel, Nick Holtrust, Raymond van Unen, Ruth Vahl, Gert van ’t Oever, Jari Hofsink en Quinn Heederik hadden al eerder met dit bijltje gehakt en een aantal wist de oude tijd mooi te verbeteren.

 

Geslaagde 11e editie Miniorendag KNZB
Zaterdag 24 september werd voor de 11e keer de nationale Miniorendag van de KNZB georganiseerd. Deze dag is, voor de snelste minioren van Nederland, op uitnodiging en voor hen is er een uitdagend en sportief programma samengesteld. Ook voor de ouders van de zwemmers en trainers zijn er verschillende presentaties en workshops georganiseerd. Namens Deltasteur zijn Senna Geerdink, Yanieck Frijstein en Thijs ten Koppel voor hun goede prestaties in het afgelopen seizoen door de KNZB uitgenodigd voor deze dag. deltasteur-miniorendag-2016
De dag werd geopend door de bondscoach jeugd en junioren,Titus Mennen. Hij sprak zijn waardering uit voor de goede prestaties van de zwemmers en blikte vooruit naar de Olympische Spelen van 2020 en 2024 ‘mogelijk zwemmen sommigen van jullie dan mee’.
Daarna werden zwemmers, ouders en trainers verdeeld in groepen en hadden ze allen een eigen programma. Voor de zwemmers stond dit jaar vooral de sportieve vaardigheid in de breedte centraal. Voor ouders en trainers stonden de ontwikkeling van jonge (talentvolle) sporters, het belang van goede voeding en positief coachen ‘hoe doe je dat’ op het programma.
Voor Senna, Yanieck en Thijs bestond het ochtendprogramma uit verschillende balspellen voor oog/hand coördinatie en diverse lichamelijke vaardigheidstrainingen. In de middag vertrokken de drie naar het zwembad waar ze getraind werden door Kim Busch, Marcel Schouten en Ben Swietert.

Zuyderzee masters
De eerste wedstrijd in het kader van het Zuyderzee masters circuit werd gezwommen in Kampen. In de leeftijdsgroepen 20+ tot en met 70+ kwam een grote groep Deltasteur zwemmers aan de start, zij zwommen prima uitslagen en er werden diverse podiumplaatsen behaald.

deltasteur-masters

NK Estafette Eindhoven
Zondag 25 september gingen Ruth Vahl, Mike Müller, Kevin van Dijk, Kylian Heedrik en hoofdtrainer Henri Kragt al vroeg naar Eindhoven. In totaal werden er 28 series estafette gezwommen. De heren van Deltasteur streden bij de Junioren 4 en ouder tegen 19 andere verenigingen.
Om half tien waren Mike, Ruth, Kylian en Kevin aan de beurt voor de 4x 100m rugslag. Misschien kwam het vroege opstaan, maar de eerste race wilde niet echt vlotten. Dit werd in rond half elf op de 4x 100m vrije slag weer goedgemaakt. Mike Müller startte met 1.04.06. Ruth Vahl zwom een goede 1.00.83. Kylian Heederik 1.03.47 en Kevin van Dijk 58.86. Een mooie race én een aantal mooie pr’s.
Rond half twaalf konden de mannen weer aan de bak, want de 4x 100m wisselslag stond op het programma. In de volgorde 100m rugslag, 100m schoolslag, 100m vlinderslag en 100m vrije slag werd er een mooie race neergezet. De wisselslag estafette resulteerde in een achttiende plek.
Tot slot om kwart over twaalf de 4x 100m schoolslag. Deze race schoolslag leverde de mannen een mooie tiende plek op. Met als uitschieter Ruth Vahl en zijn 1.18.11. Kylian Heederik zwom exact dezelfde tijd als Ruth maar dan als startzwemmer. Mike Müller als derde in 1.21.95 en Kevin van Dijk zwom naar een 1.18.03.

deltasteur-nk-estafette-2016


 

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 39861673