Drukke dienst brandweer Kampen

Zaterdagavond en de nacht van zaterdag op zondag heeft de brandweer van Kampen een behoorlijk drukke dienst achter de rug gehad. Met de storm Ciara, zullen er ongetwijfeld meer meldingen bij gaan komen in de loop van vandaag.

Om 22:03 was de eerste melding van een brandgerucht aan de Lehmkuhlstraat in Kampen, ter plaatse gekomen was er een beginnende keukenbrand:

Vervolgens om 00:32 een melding van een autobrand aan de dorpsstraat in Kampen waarbij een bestelbusje in lichterlaaie stond.

Na een paar uurtjes rust te hebben gehad, is de post van Kampen gealarmeerd voor een grote brand in Zwolle, om aldaar de brandweer van Zwolle te assisteren met de hoogwerker.  In een zorgflat aan de Harm Smeengekade was er brand uitgebroken, waardoor tientallen mensen geëvacueerd moesten worden uit diverse woningen.

Bij de brand in Zwolle zijn een aantal licht gewondengevallen. Door de aanzienlijke schade aan het complex, zijn bewoners tijdelijk opgevangen in een ander zorgcomplex. Er wordt gezorgd voor langdurige opvang voor deze mensen.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*