-

Floorever Reflex Heren 1

Floorever Reflex verliest nipt van ARBO Fusion

Beluister HIER de nabeschouwing met Henk Hansma

KAMPEN –Floorever Reflex stond zaterdagmiddag in de Reflexhal tegenover ARBO Fusion: de Eredivisie-hekkensluiter tegen de nummer 7. De eerste ontmoeting dit seizoen werd vrij eenvoudig gewonnen door Fusion met 3-0. Dit konden de Kampenaren niet nog eens laten gebeuren. Floorever Reflex pakte twee sets in een wedstrijd met een hoge foutenlast, maar verloor met 2-3.

Reflexdiagonaal Robin van Capelle wist wat er moest gebeuren vandaag. “We hadden in Rotterdam heel slecht gespeeld, dus iedereen was gedreven op revanche”, zei hij na de wedstrijd. De thuisploeg miste wel wat spelers door blessures. Spelverdeler Niels van Beek en passer-loper Julien Hagens moesten deze wedstrijd aan zich voorbij laten gaan.
De eerste set ging het gelijk op. Beide teams maakten wat fouten, maar scoorden daar tegenover ook gemakkelijk. Door een goede servicedruk van Reflex aan het einde van de set stond er een verschil van vier punten op het scorebord, 23-19. Deze voorsprong gaf de thuisploeg niet weg en de eerste set werd met 25-20 gewonnen. “We begonnen goed en het lukte de energie te geven die we nodig hadden, daardoor wonnen we die eerste set”, aldus Van Capelle.

De goede eindfase van de eerste set zette Floorever Reflex door in het tweede bedrijf, maar Fusion begon ook sterk te spelen. De gehele set keek de thuisploeg tegen een achterstand van drie punten aan. Even leek Reflex weer terug te komen en oop 17-17 kreeg Fusion het wat benauwd en vluchtte de ploeg een time-out in. Deze korte pauze bleek te werken, want na drie rally’s stond Fusion weer drie punten voor. Het terugkomkunstje kon Reflex geen twee keer in één set vertonen en de Rotterdammers speelden de set gemakkelijk uit (19-25).

Die verloren tweede set zat Floorever Reflex niet lekker. De ploeg nam sportief revanche in het begin van de derde set door attent aan het net te zijn en een goede servicedruk op te leggen. Fusioncoach Elvira Groenhuijzen vroeg een time-out aan toen zij haar team zes punten achter zag staan. Deze voorsprong gaf echter geen vrijbrief op winst in de derde set. Reflex ging wat achterover hangen en begon slordiger te spelen. Hansma riep zijn ploeg naar de kant voor het te laat was. Het resultaat was te zien: Reflex begon weer zuiverder te spelen en liet Fusion niet dichterbij komen. Dankzij de sterke start van Reflex werd de derde set gewonnen met 25-20.

Om alle punten in eigen huis te houden moest Floorever Reflex ook de vierde set winnen. Aan de zijlijn riep Hansma zijn spelers toe om het initiatief te nemen in deze set. Maar dit lukte de Kampenaren niet. Want het was juist Fusion dat het initiatief nam en daardoor ook een voorsprong van drie punten opbouwde. Dit kwam mede door de vele foute services aan Reflexzijde. Van Capelle: “Je wint twee sets en als het goed gaat, gaat alles automatisch. Maar eenmaal in een dal zie je toch dat we de koppen moeilijk omhoog kunnen houden.” Bij een stand van 15-18 voor Fusion leek het of Floorever Reflex zich alvast mentaal ging opmaken voor een vijfde set. Voor coach Hansma reden om een time-out aan te vragen en zijn spelers weer te motiveren om toch nog even voor setwinst te gaan. Maar behield Fusion het betere spel en Reflex maakte vooral aanvallend veel fouten. Fusion won daardoor de vierde set (17-25) waardoor beide teams zich konden opmaken voor een beslissende vijfde set.

In die korte set kan achterstand fataal zijn. Reflex en Fusion waren beide erop gebrand om de overwinning te gaan vieren en het ging daardoor ook gelijk op. Maar door twee aanvalsfouten van de Kampenaren en een blok tegen werd het 5-8 voor Fusion toen er van speelhelft werd gewisseld. Ook daarna bleef Reflex slordig in de aanval en kon het geen aanspraak maken op de set en matchwinst. Fusion trok dus aan het langste eind met 10-15. “De vijfde set hebben we verloren door te veel fouten te maken”, besloot Van Capelle.

Floorever Reflex verloor dus van ARBO Fusion met 2-3. Aanstaande donderdag spelen zij de IJsselderby tegen landskampioen Landstede Zwolle.

logo-reflex

Reflex Dames 1

Verlies in vijfsetter voor vice-sportploeg van het jaar Kampen

De dames van Reflex speelden afgelopen donderdag een inhaalwedstrijd in Groningen. StadsGarderobe/Veracles heette de tegenstander en thuis in Kampen hadden de volleybalsters nog met 4-0 van deze ploeg verloren. Tijd voor revanche dus, maar winst zat er net niet in. Het werd opnieuw een vijfsetter maar Veracles trok aan het langste eind (3-2).

De eerste set speelde Reflex goed. Het team was strijdlustig, maar ook Groningen ging ervoor. Pas aan het einde van de set verzwakte Reflex waardoor de set met 25-20 verloren ging. Voor de tweede set gold het zelfde. Veracles toonde zich net een tikje sterker dan Reflex en won met 25-17.

De kansen waren er en de teams toonden zich aan elkaar gewaagd. In de derde set had Reflex wat moeite om de service op te vangen, want de speelsters van Veracles stelden zich zo op dat de Reflex-passers maar weinig zicht op de bal hadden. Het was spannend en Veracles kwam zelfs op setpoint te staan. Toch kon Reflex het afmaken en de set met 25-27 binnenhalen.

Het goede spel werd voortgezet in de vierde set. Een aantal mooie services en aanvallen hielden Reflex op voorsprong gedurende de set, die werd gewonnen met 25-21. Voor de derde keer op een rij moest een vijfde set de beslissing in de wedstrijd brengen. Door de servicedruk van Veracles kwam Reflex al snel een paar punten achter te staan. Terug knokken mocht niet baten. Reflex verloor de set met 15-9 en Veracles mocht de overwinning vieren.

Overigens zijn de Reflexdames van Reflex vrijdag 7 februari naar de sportverkiezingen van Kampen geweest. Ze zijn niet sportploeg van het jaar geworden, maar welverdienstelijk tweede! Sportploeg van het jaar werden de voetballers van Go Ahead Kampen. De volgende wedstrijd staat gepland op zaterdag 15 februari, uit tegen Sneek 2 dat net als Reflex in het linker rijtje van de Eerste Divisie A staat, op een mooie plek in de middenmoot.