Veel hardlopers bij laatste editie 32 van Kampen (VIDEO)

zaterdag vierde Isala’96, samen met 733 hardlopers haar tweede lustrum, dat tevens ook de laatste editie was van de 32 van Kampen.


De organisatie neemt met een lach en een traan afscheid van de 32 van Kampen dat in de volksmond ook wel dé voorjaarsklassieker onder de loopevenementen wordt genoemd.

Wat in 2006 begon als een nieuw loopevenement ter voorbereiding op het Marathonseizoen is na negen edities uitgegroeid tot een volwaardig loopevenement met lopers uit binnen- en buitenland.De organisatie heeft de afgelopen jaren veel aandacht besteed aan de kwaliteit van de loop. De 32 van Kampen werd zelfs twee maal opgenomen in het boek ‘100 leukste lopen van Nederland en België’. Het loopevenement kent een grote groep lopers, die jaarlijks naar Kampen komen om mee te doen aan de 32 van Kampen. Daar doe je het als organisatie voor; tevreden lopers. Dat is ook de drive om elk jaar weer door te gaan met de organisatie, die vanaf de eerste editie al in handen is van Rudy Schilder en Harm Prins.

De 32 van Kampen was in de begin jaren uniek, maar tegenwoordig zijn er al meer van dit soort evenementen. Het stoppen van de ‘32’, brengt ook weer nieuwe kansen met zich mee. AV Isala’96 is opzoek naar een nieuw verfrissend concept, dat weer jaren mee kan. Er zijn ideeën voor een bruggenloop met parcours over de stadsbrug en molenbrug, waarbij de deelnemers al lopend uitzicht hebben op het historische stadsfront van Kampen.

Klik HIER voor de uitslagen die op de website van ISALA ’96 komen te staan.

Klik hierboven op de player om de video te starten of KLIK HIER voor ons YOUTUBE kanaal.
Verslag van Hardo Junte, Rudi Last en Gert Bartelink.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*