Duurzaam hergebruik banners ByeByeBypass

Als schoudertas of iPad-hoes kunnen de doeken nog jaren mee

Nadat de strijd gestreden was en de politiek de hoogwatergeul (bypass) doorgedrukt had, bleef de actiegroep ByeByeBypass met veel actiemateriaal zitten. Voor de banners bedacht Ine Nagelmaeker samen met Fati Hafthghanegi-stil een oplossing om ze niet naar de stort te hoeven brengen. Fati vermaakt ze in haar naaiatelier tot unieke bannertassen. De eerste exemplaren zijn nu leverbaar en worden tegen kostprijs verkocht.

ByeByeBypass tasIn de hoogtijdagen van de actiegroep las Reijer van ’t Hul in de video hierboven een protestgedicht voor. We schrijven anno 2011, toen er over de hele gemeente Kampen verspreid grote banners hingen om de mensen tot actie op te roepen tegen, of tenminste bewust te maken van, de plannen om een hoogwatergeul oftewel bypass aan te leggen. Inmiddels is deze volop in aanleg en zijn de banners opgeruimd en verzameld.

Ine Nagelmaeker (GroenLinks Kampen) kwam op het idee om er schoudertassen en iPad-hoesjes van te maken. Hiervoor is ze een samenwerking aan gegaan met de plaatselijke onderneemster Fati Hafthghanegi-stil die sinds enige tijd aan de Broederstraat haar naaiatelier ”De magische schaar” drijft.

Eén van de eerste exemplaren is deze week gekocht door Carin Koopman, bekend van haar activiteiten onder de noemer cultuurZIEN en tevens actief op de cultuurredactie van KampenOnline. Zij was verguld met een exemplaar waarop het afvalputje afgebeeld staat. Elke tas is verschillend doordat die uit een ander bannerdeel of een andere banner is gemaakt. Ze zijn te bestellen bij Ine Nagelmaeker op het e-mailadres info@GroenLinksKampen.nl. Aanstaande zaterdag probeert de ByeByeBypass-actievoerster van het eerste uur aanwezig te zijn in de Vrouwenzaak aan de Oudestraat 31.

ByeByeBypass tas

Fati Hafthghanegi-stil heeft in haar naaiatelier “De magische schaar” de faciliteiten voor het maken van allerlei kleding, bruidsmode en kostuums en ze pakt ook verstelgoed op of bijvoorbeeld een rits vervangen. Het materiaal van de banners is zeer stug maar ze weet daar toch bannertassen van te maken. Deze hebben een stevige, verstelbare schouderband en een klep die te sluiten is met klittenband. Dit laatste geldt ook voor de iPad-hoezen. De kostprijs is €25 en daaraan wordt door Ine of Fati geen cent verdiend. Wel verdient het milieu eraan. Waar natuur geruïneerd wordt door de bypass, daar denkt de actiegroep juist mee met milieu en natuur. Het hergebruik van de banners levert bovendien iets zeer fraais op.

ByeByeBypass tas

Zie ook de Facebookpagina’s van:
Byebyebypass Kampen
De magische schaar
Cultuur Zien

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*