HomeRegiosportEEN GOEDE HELFT BRENGT DOS ZEGE

EEN GOEDE HELFT BRENGT DOS ZEGE

-

korfbal kampenonline

KAMPEN – De korfballers va KV DOS Kampen / Veltman hebben aan een doelpuntarme eerste helft geen blijvende schade overgehouden. Dankzij een goede tweede helft werd toch nog vrij eenvoudig van KV Zutphen gewonnen.

De eerste helft kon de toeschouwers die op een doelpuntrijke wedstrijd waren afgekomen niet echt bekoren. Een verwijt aan de weersomstandigheden was ook niet mogelijk: het schot was er in de eerste helft bij beide ploegen niet. Zeker DOS kon dankzij een zeer sterk reboundende Reinier Meijering meerdere keren per aanval aanleggen voor een schot, maar de zuiverheid van de thuisploeg was vooral in het tweede aanvalsvak in de kleedkamer achtergebleven. Toch speelde DOS niet slecht. Met veel druk werd het KVZ moeilijk gemaakt om de verdediging gesloten te houden, aanvallen aan Kamper zijde met drie of meer schoten waren dan ook geen uitzondering. Het tweede aanvalsvak wist echter de korf in de eerste helft niet te vinden. KVZ deelde in de doelpuntenmalaise. De ploeg uit Zutphen had meer moeite dan DOS om schotruimte te vinden en schoot net zo beroerd als de Kampenaren.
In het eerste aanvalsvak van DOS ging dat beter. René Bruggeman bracht DOS met twee treffers op 2-0 en bij 2-2 zorgde Kim Petersen in de slotfase van de eerste helft met twee schoten voor de 4-2 ruststand. Petersen speelde voor de tweede keer mee in de hoofdmacht van DOS en was duidelijk de zenuwen van een week eerder kwijt. Ze speelde aanvallend en verdedigend een foutloze wedstrijd.

Na rust pakte het tweede aanvalsvak het goed op. Met Camiel van Keulen in de punt werd meer gezocht naar het schot van kortere afstand en dat was succesvol. Van Keulen, die behalve zijn fysieke tegenstander in de scheidsrechter nog een tegenstander had, hij kreeg enkele keer een vrije worp mee en werd bij bijna alle duels afgefloten, bleef rustig op zijn schot spelen en gooide er na rust drie in. Omdat nu beide vakken tot scoren kwamen, werd de tweede helft wel een drukke periode voor de mensen van het scorebord. Bijna alle DOSsers kwamen nu tot scoren. De ongelukkige nederlaag in Zutphen, DOS verloor daar in september kansloos, werd nu in Kampen rechtgezet en de eindstand van 15-9 was tekenend voor het kwaliteitsverschil.
Remco Jacobs was na afloop toch een tevreden trainer: “Ondanks ons slechte schotpercentage in de eerste helft, bleven we toch in onze eigen kwaliteiten geloven. We hebben het na rust goed opgepakt. Het is mooi om te zien dat ons tweede aanvalsvak gewoon door blijft gaan. Het schot werd niet overgeslagen en met de eerste doelpunten zag je daar ook de scherpte toenemen.”

DOS is a.s. zaterdag vrij en mag daarna tegen koploper Tweemaal Zes proberen de competitie weer open te breken. Dat wordt dus een cruciale wedstrijd voor de Kampenaren in de strijd om het kampioenschap. Tweemaal Zes heeft drie punten voorsprong op DOS.
Doelpunten DOS: René Bruggeman 6x, Camiel van Keulen 3x, Kim Petersen 2x, Nynke Links, Linda Treep, Paula de Groot en Reinier Meijering 1x