Een informatieavond voorbereiden doe je zo

 Informatieavonden zijn een goede manier om mensen enthousiast te maken voor een opleiding, stage of cursus. Sta jij op het punt om voor je onderneming een informatieavond te organiseren? Gebruik dan de volgende tips om het tot een succes te maken.

Bepaal het doel
Het is natuurlijk je doel om veel mensen te enthousiasmeren tijdens de informatieavond, maar je kunt de avond op verschillende manieren aanvliegen. Zo kun je ervoor kiezen om alleen dingen te vertellen; in dat geval verstrek je alleen informatie. Je kunt een informatieavond echter ook interactief maken. Dit kan bijvoorbeeld door vragen te stellen en de mensen bij het verhaal te betrekken. Beide opties zijn een goede keuze, maar je moet wel voor jezelf duidelijk hebben welke kant je wil dat de voorlichting op gaat. Anders kan het al snel nergens heen gaan en dat is zonde.

Promoot de avond
Om er voor te zorgen dat je genoeg aanmeldingen krijgt is het een goed idee om de avond te promoten. Dit kan natuurlijk via social media; op die manier bereik je in korte tijd veel mensen. Daarbij is het wel belangrijk om duidelijk voor ogen te hebben welke doelgroep je wil aanspreken. Op Facebook en LinkedIn kun je groepen vinden die geïnteresseerd zijn in onderwerpen in bepaalde richtingen. Je zou hier de details over je informatieavond kunnen posten. Je kunt ook de aandacht trekken met relatiegeschenken. Door deze uit de delen kun je interesse wekken voor je bedrijf en ervoor zorgen dat mensen de informatieavond zouden willen bezoeken.

Juiste ruimte
Het is natuurlijk het beste om de informatieavond bij het bedrijf zelf op locatie te houden. Dan kunnen de geïnteresseerden gelijk de sfeer proeven die er hangt. Heb je die mogelijkheid niet? Er zijn genoeg organisaties die cursus- of bedrijfsruimtes verhuren. Inventariseer dan hoeveel mensen er komen en kijk hoe groot de ruimte moet zijn die je wil huren. Het afgelopen jaar zijn we allemaal gewend geraakt aan online meetings en bijeenkomsten; als dit je voorkeur nog steeds heeft kun je dit natuurlijk ook overwegen.

Na de informatieavond
Wanneer er veel geïnteresseerden waren op je informatieavond wil je natuurlijk dat ze ook daadwerkelijk gaan kiezen voor de dienst die je aanbiedt. Het is dan ook slim om na afloop een email te sturen met de belangrijkste punten die zijn besproken. Ook kun je een feedbackformulier rondsturen zodat mensen tips kunnen geven hoe je het de volgende keer beter kunt aanpakken. Om een positieve indruk achter te laten kun je ook aan het einde van de avond relatiegeschenken uitdelen. Laat dan bijvoorbeeld waterflessen of bidons bedrukken en deel ze aan het einde van de avond uit aan de deelnemers.

 

 

 

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*