Eenvoudige Overwinning voor Wilsum bij Noord Veluwe Boys:

28

Wilsum is het nieuwe seizoen sterk begonnen met een overtuigende 0-4 overwinning op bezoek bij Noord Veluwe Boys. Al binnen drie minuten kwam Wilsum op voorsprong en binnen twintig minuten stond het al 0-3. De rust werd bereikt met een comfortabele 0-4 tussenstand. In de tweede helft had Wilsum voldoende kansen om de score verder uit te breiden, maar doelpunten bleven uit.

Dominante Eerste Helft

Na een periode van voorbereiding, oefenwedstrijden en het winnen van bekerduels tegen Ulu Spor en VSCO, begon Wilsum vol vertrouwen aan de competitie. Ondanks dat Noord Veluwe Boys historisch gezien een lastige tegenstander bleek – Wilsum had sinds het seizoen 2009/2010 niet meer van hen gewonnen – kende het team onder leiding van de nieuwe hoofdtrainer Aaron Pragt een droomstart.

De wedstrijd begon in Hattemerbroek perfect voor Wilsum. In de derde minuut opende Tomas van der Weerd de score, nadat hij vogelvrij bij de tweede paal stond en een prima voorzet van Daniël Niemeijer simpel kon afronden: 0-1. Wilsum bleef de wedstrijd controleren en Noord Veluwe Boys werd compleet weggespeeld. In de 20e minuut verdubbelde Rienk van de Wetering de voorsprong na een mooie steekpass van Patrick Plette. Twee minuten later werd het zelfs 0-3 dankzij een doelpunt van Jurre Heldoorn, na opnieuw een assist van Van der Weerd.

Hoewel Wilsum na de drinkpauze wat slordiger werd, wist Tomas van der Weerd vlak voor rust alsnog de 0-4 binnen te schuiven na een geweldige pass van Van de Wetering.

Tweede Helft zonder Doelpunten

Hoofdtrainer Pragt was na rust niet helemaal tevreden, ondanks de comfortabele voorsprong. Hij benadrukte dat Wilsum na de derde treffer wat nonchalanter begon te spelen. Toch bleef Wilsum in de tweede helft de betere ploeg. Noord Veluwe Boys kwam nauwelijks in de buurt van het doel van Wilsum, maar de thuisploeg maakte het Wilsum moeilijker om nieuwe kansen te creëren.

In de laatste 30 minuten kreeg Wilsum echter alsnog enkele goede mogelijkheden om de score uit te breiden. Daniël Niemeijer zag een mooie actie eindigen op de paal, Patrick Plette’s schot werd gekeerd door de doelman en een kopbal van Marijn Mijnheer werd eveneens fraai gepareerd.

Met nog 25 minuten te spelen bracht Wilsum vers bloed in de ploeg, waaronder debutanten Milo van Wijhe en William Peereboom. Ondanks enkele nieuwe kansen, waaronder een geblokte inzet van Van de Wetering en een kopbal van Melvin Hofstede, lukte het Wilsum niet om de score verder op te voeren. Zelfs een strafschop na een overtreding op Van der Weerd werd door de scheidsrechter niet toegekend.

Prima Seizoensstart

Na het eindsignaal kon Wilsum tevreden terugkijken op een uitstekende competitiestart. De eerste helft was van hoog niveau en ook in de tweede helft had Wilsum de controle, al had het team nog vaker kunnen scoren. Doelman Jesse Riezebos had een rustige middag en genoot zichtbaar van het zonnetje in Hattemerbroek.

Volgende week speelt Wilsum de eerste thuiswedstrijd van het seizoen, waarin koploper OWZ’24 op bezoek komt, dat zijn eerste duel met 5-1 won van VSW. Wilsum zal hopen de goede lijn voort te zetten in eigen huis.