Eerste clean sheet bezorgt Wilsum punt tegen HTC

De wedstrijd tussen Wilsum en HTC is geëindigd in 0-0. Wilsum domineerde grote delen van de wedstrijd en kreeg met name via Jurre Heldoorn en Gert Jan Sollie enorme kansen om tot scoren te komen, maar helaas liet de afwerking te wensen over. In het laatste kwartier was de ploeg uit Zwolle het meest gevaarlijk, maar aan beide kanten werd niet gescoord. Zo eindigde het duel zoals het was begonnen; met de brilstand op het scorebord.
© Daan Anthony
© Daan Anthony
Wilsum is de laatste weken aardig op dreef, al is dit nog niet meteen te zien aan de resultaten. Na 7 nederlagen op rij werd vorige week een punt gepakt tegen Zalk. Wilsum incasseerde in blessuretijd een tegentreffer en dus voelde dit gelijke spel aan als een nederlaag. Vandaag tegen HTC moest het gaan gebeuren; 3 punten! De tegenstander van vandaag, HTC, staat een plek boven Wilsum, maar heeft wel 5 punten meer. De ploeg uit Zwolle is de 3e periode goed bezig en had voor aanvang van dit duel 12 punten gepakt uit 6 duels en had nog uitzicht op een eventuele periodetitel. Wilsums basisformatie was op een plek gewijzigd; Jurre Heldoorn verving Diederik Folkers, laatstgenoemde was afwezig. Gerhard Bolt startte op doel. Voor hem stonden Robin Mijnheer, John Veenstra, Patrick Plette en Erik Barneveld geposteerd. Op het middenveld stonden de eveneens bekende namen opgesteld; Alwin vd Wetering, Arjen Boeve en Jan van Spijker. Jurre Heldoorn stond op de rechterflank, captain Gert Jan Sollie op de linkerflank en Harmen Siedsma was de spits. Johnny de Velde Harsenhorst, Bernard van der Kamp, Patrick Goudbeek en Julian Plette namen plaats op de bank.
Op een goed veld en onder een heerlijke temperatuur werd er even na half 3 afgetrapt. Wilsum wilde, zoals de laatste weken gebruikelijk, van achteruit opbouwen om zo voetballend tot doelgevaar te komen.

© Daan Anthony
© Daan Anthony

HTC liet de centrale verdedigers van Wilsum inspelen om vervolgens druk te zetten, maar Wilsum voetbalde zich vaak uitstekend onder deze druk uit. Helaas voor de oranjehemden ging er daarna te veel mis, waardoor men in de beginfase niet heel gevaarlijk werd. Een keer leek dit het geval toen Harmen Siedsma middels een steekpass werd weggestuurd, maar Siedsma ontbeerde snelheid om echt gevaarlijk te worden. Aan de andere kant stichtte HTC in de beginfase het meeste doelgevaar. De sterke spits van de gasten kreeg een aantal kleine mogelijkheden, maar geen enkele poging kon doelman Bolt echt verontrusten. Wilsum was de bovenliggende partij, maar er ging te veel mis om echt gevaarlijk te worden. Met name de laatste pass was vaak te onnauwkeurig. HTC stelde hier ook niet al te veel tegenover en dus werd de ruststand logischerwijs met 0-0 bereikt.

In de rust gaf trainer Maikel Hondebrink aan wat de spelers ook voelden; er werd best aardig gevoetbald, maar er ging nog te vaak iets mis, waardoor men niet heel gevaarlijk werd. Wel was Wilsum de bovenliggende partij. Als de eindpass beter ging dan lagen er zeker mogelijkheden.
Aan het begin van de tweede helft was het Wilsum dat opnieuw het initiatief greep en ditmaal werd men wel gevaarlijk. De eerste grote kans van de wedstrijd was voor Jurre Heldoorn. Vlak hiervoor was de spits van HTC uitgevallen met een op het oog zware knieblessure. Vanaf deze plaats veel sterkte gewenst! HTC stond heel even met 10 man op het veld en Wilsum kon bijna meteen profiteren. Jan van Spijker stuurde met een pracht van een steekpass Jurre Heldoorn weg. Heldoorn kon de bal voorgeven op de geheel vrijstaande Siedsma, maar ging voor eigen kans. Helaas ging zijn schot voorlangs. Zo ging een grote mogelijkheid om tot scoren te komen aan de neus van Wilsum voorbij. Even later volgde opnieuw een grote mogelijkheid voor Wilsum. Na een prachtige voorzet van Gert Jan Sollie kwam Harmen Siedsma net te kort om de bal in het doel te tikken. Even later haalde Arjen Boeve van afstand uit, maar zijn inzet ging hoog over het doel heen. Na een hoekschop van Alwin vd Wetering kopte Jan van Spijker net naast, zo kreeg Wilsum genoeg mogelijkheden om de voorsprong te grijpen. De grootste kans van de wedstrijd was voor Gert Jan Sollie. Invaller Bernard van der Kamp, die de plek van Jurre Heldoorn had ingenomen, trok vanaf de rechterkant naar binnen en met zijn linkerbeen krulde hij de bal richting de verre hoek. De doelman van HTC tikte de bal fraai uit de bovenhoek, maar in de rebound kreeg Gert Jan Sollie de kans om de bal in het doel te werken. Helaas had Sollie net teveel tijd nodig en kon zijn inzet nog van de lijn worden gehaald. In het laatste kwartier leek HTC over de langste adem te beschikken. De Zwollenaren werden steeds gevaarlijker. Dit begon met een mislukte voorzet die, gelukkig voor Wilsum, op de bovenkant van de lat eindigde. Even later ontsnapte de rechtsbuiten van HTC, maar kon John Veenstra diens voorzet net wegwerken. Ook moest doelman Bolt nog enkele keren optreden, maar dit deed de veteraan aan Wilsums kant uitstekend. Wilsum gokte op de counter en kreeg ook een aantal mogelijkheden om gevaarlijk uit te breken, maar telkens mislukte de eindpass, waardoor HTC constant druk kon uitoefenen op de defensie van Wilsum. Maar de defensie van Wilsum gaf geen krimp. Na 97 minuten voetballen, klonk het eindsignaal. Voor het eerst dit seizoen wist Wilsum de nul te houden. De laatste keer dat dit was gebeurd, was op 4 april 2015 in de thuiswedstrijd tegen Zalk (1-0.)
Wilsum kreeg de betere mogelijkheden en had via Jurre Heldoorn of Gert Jan Sollie tot scoren moeten komen, maar helaas was dit niet het geval. In het laatste kwartier was HTC veruit de gevaarlijkste ploeg. Zodoende kan worden gesteld dat de puntendeling terecht is, al had Wilsum vandaag op meer gehoopt. Volgende week wacht het laatste thuisduel van dit seizoen. CSV is dan de tegenstander. Eerder dit seizoen op het dramatische kunstgras van de ploeg uit Stadshagen leverde Wilsum een wanprestatie en verloor men met 5-2. Het is aan de ploeg van trainer Maikel Hondebrink om zich hiervoor te revancheren en de 3 punten te pakken. Het zou toch mooi zijn als Wilsum het laatste thuisduel van dit seizoen met 3 punten af kan sluiten. Tot volgende week!