zondag, juli 14, 2024

MEDE MOGELIJK GEMAAKT DOOR

HomeKunst & CultuurEerste dag Tweede Handzedagen smaakt naar meer.

Eerste dag Tweede Handzedagen smaakt naar meer.

-

Opening door Wethouder Martin Ekker

De Tweede Handzedagen zijn afgelopen zaterdag 15 maart van start gegaan. In Kampen is deze eerste zaterdag met smaak geopend door Wethouder Martin Ekker bij Kringloop Kampen. Onder de klanken van tweedehandsplaatjes gedraaid door DJ Second Herrie konden bezoekers deelnemen aan o.a. workshops cupcakes bakken, meubels en kleding pimpen en sieraden maken.
DJ Second Herrie tweedeplaatjes draaien1
Bezoek de Tweede Handzedagen ook op 22 en 29 maart
Op 22 en 29 maart zijn de tweedehandswinkels in de Hanzesteden ook meer dan een bezoek waard.
Maak een tas van je oude spijkerbroek of van je sok een pop bij ‘Waypoint’ Kampen. Altijd al een nieuw kastje willen hebben maar geen zin om deze nieuw te kopen. Buiten de Vesting laat zien hoe zij van oud materiaal meubels maken en welke materialen daar geschikt voor zijn. Bij de Paddestoel in Hasselt kunt u uw aankopen pimpen met leuke strijkemblemen en textielstiften.
Kijk voor alle activiteiten en tweedehandzewinkeltjes die meedoen op www.hanzesteden.info of download de Hanzesteden App.

Bezoekers bekijken tweedehandsplaatjes
Doel Tweede Handzedagen
Met de Tweede Handzedagen stimuleren we hergebruik en een bezoek  aan de Hanzesteden. In Nederland produceren we zo’n slordige 500 kilo afval per persoon per  jaar. Gelukkig wordt een groot deel van dit afval gerecycled. Hergebruik van producten is echter een nog beter alternatief dan recyclen. Met hergebruik voorkomt u dat goede spullen onnodig weg gegooid worden. Wat voor de één onbruikbaar is kan voor de ander een juweeltje zijn! Met de Tweede Handzedagen laten we zien dat hergebruiken niet alleen erg leuk is maar ook duurzaam en goed voor de portemonnee.

Organisatoren
Natuur en Milieu Overijssel is samen met Hanzesteden Marketing  initiatiefnemer voor de organisatie van het nieuwe evenement ‘de Tweede Handzedagen’. Het evenement wordt mede mogelijk gemaakt door ROVA, gemeente Zutphen, gemeente Deventer, gemeente Zwolle, gemeente Kampen, provincie Overijssel en Cos Gelderland.

Gerelateerde berichten

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

[td_block_social_counter custom_title="Stay Connected" block_template_id="td_block_template_4" header_color="#ea2e2e" f_header_font_family="522" f_header_font_transform="uppercase" f_header_font_style="italic" f_header_font_size="eyJsYW5kc2NhcGUiOiIxNSIsInBvcnRyYWl0IjoiMTQifQ==" facebook="tagDiv" twitter="tagdivofficial" youtube="tagdiv" instagram="tagdiv" style="style10 td-social-boxed td-social-colored" tdc_css="eyJwaG9uZSI6eyJtYXJnaW4tYm90dG9tIjoiMzIiLCJkaXNwbGF5IjoiIn0sInBob25lX21heF93aWR0aCI6NzY3fQ=="]

Net binnen