donderdag, juni 13, 2024

MEDE MOGELIJK GEMAAKT DOOR

HomeNatuur & MilieuEerste stap in vergroening van Brunnepe

Eerste stap in vergroening van Brunnepe

-

Op 25 april hebben buurtbewoners samen met wijkwethouder Jan Peter van der Sluis de laatste hand gelegd aan het inrichten van plantvakken aan de Oranjesingel. Dit initiatief komt voort uit ideeën van bewoners om meer groen te creëren in de versteende wijk, als onderdeel van de ambities uit het programmaplan voor Brunnepe.

Het programmaplan, dat in maart door het college van burgemeester en wethouders werd vastgesteld, volgt uit de wijkvisie Brunnepe die vorig jaar door de gemeenteraad werd goedgekeurd. Het plan benoemt de doelen en projecten waar de gemeente samen met de inwoners aan wil werken in 2024, waarbij vergroening een belangrijk onderdeel is. Het toevoegen van groen aan de Oranjesingel is een concrete actie die hieruit voortkomt.

Klimaatburgemeester Henk Jan van Ommen speelde een cruciale rol door kansen te zien voor meer groen langs de Oranjesingel en hierover in gesprek te gaan met de gemeente. Het initiatief werd vervolgens opgepakt en uitgewerkt in samenwerking met buurtbewoners en de gemeente Kampen. De wensen van de omwonenden zijn meegenomen in het ontwerp voor de plantvakken.

De werkzaamheden zijn op 15 april gestart en bevinden zich nu bijna in de afrondende fase. Op 25 april zullen buurtbewoners en wijkwethouder Jan Peter van der Sluis de laatste vaste planten planten, waarmee het project formeel wordt afgerond.

Wijkwethouder Jan Peter van der Sluis benadrukt het belang van samenwerking met de bewoners van Brunnepe, waarbij hun wensen, ideeën en praktische problemen centraal staan. Het succes van de vergroening aan de Oranjesingel markeert een mooi begin van deze samenwerking.

Het programmaplan voor Brunnepe is tot stand gekomen in samenwerking met inwoners, belangengroepen, deltaWonen en WijZ Welzijn. Het plan omvat verschillende prioriteiten waar dit jaar aan gewerkt zal worden, met aandacht voor zowel fysieke als sociale doelen, zoals eenzaamheid en armoede.

Gerelateerde berichten

[td_block_social_counter custom_title="Stay Connected" block_template_id="td_block_template_4" header_color="#ea2e2e" f_header_font_family="522" f_header_font_transform="uppercase" f_header_font_style="italic" f_header_font_size="eyJsYW5kc2NhcGUiOiIxNSIsInBvcnRyYWl0IjoiMTQifQ==" facebook="tagDiv" twitter="tagdivofficial" youtube="tagdiv" instagram="tagdiv" style="style10 td-social-boxed td-social-colored" tdc_css="eyJwaG9uZSI6eyJtYXJnaW4tYm90dG9tIjoiMzIiLCJkaXNwbGF5IjoiIn0sInBob25lX21heF93aWR0aCI6NzY3fQ=="]

Net binnen