Eerste uit-winst voor volleyballers Reflex

reflexWedstrijdverslag Reflex Heren 1

Zaterdag reisden de mannen van af naar Groningen voor de laatste wedstrijd van dit kalenderjaar. Tegenstander was Veracles 1, het team van ex Reflex-er Ties Hullegie, die na jaren trouwe dienst ‘zijn’ Reflex had ingeruild voor het studententeam. Tot aan deze wedstrijd hadden het team van Edward Kamphuis pas twee punten weten te halen uit drie uitwedstrijden. Doelstelling was daarom tegen Veracles tenminste 2 sets (punten) te pakken, maar een uit-overwinning zou het groeiproces van het team zeker bespoedigen. Reflex voldeed meer dan goed aan die opdracht en pakte de volle punten (4-0).

Door de afwezigheid van de hoofdblokkeerders Evert de Haan en Tom Hanekamp, maakte Gerben Hendriks zijn rentree op de positie waar hij tot aan dit seizoen jaren had gespeeld. Aron Schadé begon daardoor in de basis op de diagonaalpositie. Reflex startte goed aan de wedstrijd (8-11), maar door een serviceserie van de spelverdeler van Veracles nam de thuisploeg (met Ties in de basis) het initiatief weer (14-12). Op 18-18 voerde de coach van Veracles een dubbele wissel door, waardoor hij weer drie aanvallers aan het net had en meer druk op de blokkering van Reflex wou leggen. Deze wissel pakte echter volledig verkeerd uit. Ook het wisselen van de beide passer-lopers aan de zijde van Veracles hielp niet. Veracles scoorde geen punt meer, waardoor Reflex de eerste set met 18-25 won.

Reflex begon ongewijzigd aan de tweede set, maar Veracles liet de twee passer-lopers staan, die in de 1e set waren ingewisseld en geen punt hadden gemaakt. Vooral door concentratieverlies bij Reflex kon Veracles een kleine voorsprong pakken (14-11). Bij 18-18 was dit gaatje gedicht en leek de ervaring van Reflex de doorslag te geven. Op de service van Veracles werd door Reflex telkens eenvoudig gescoord, terwijl op de eigen service vaak een extra punt werd gepakt. Op 22-24, na een time-out van Reflex, serveerde de passer-loper van Veracles de bal in het net. Zo wonnen de volleyballers uit Kampen ook de tweede set (22-25).

De derde set was cruciaal. Winst voor Reflex zou ook winst van de wedstrijd betekenen, terwijl winst voor Veracles zou betekenen dat het weer een open wedstrijd was. Geen van de ploegen wist een gaatje van meer dan twee punten te pakken. Hoogtepunt was een rally, waarbij Ronald Buis de bal ver buiten het veld met een uiterste inspanning toch nog in het spel wist te houden. Uiteindelijk won Veracles deze rally via een prikbal van de spelverdeler. Op 25-25 werd libero Niels Schadé niet afgefloten voor vermeend ‘dragen’ van de bal. Vervolgens floot de scheidsrechter op 26-26 wél voor twee keer spelen bij een eerste balcontact van Reflex. Dit werd, na protest van Reflex, teruggedraaid in een dubbelfout. Beide beslissingen leidde tot groot protest van de zijde van Veracles. Uiteindelijk wist Reflex de set met 28-30 te winnen door een in het net geslagen bal van Veracles (0-3).

De winst was daarmee binnen. In de afsluitende vierde set mocht Jarno van der Weerd als spelverdeler de lijnen uitzetten bij Reflex. Ook nu waren beide ploegen aan elkaar gewaagd. Halverwege de set, op 12-10, kwam William van Keulen in het veld voor Aron Schadé. Ondanks zijn verdienstelijk spel van William werd Schadé op 20-22 weer terug gewisseld om het blok te versterken. Deze tactische wissel pakte goed uit, want op 22-24 was het Schadé die met een direct blokpunt op uitgerekend Ties Hullegie zorgde voor de 22-25 setwinst. De einduitslag kwam daarmee op 0-4 en met de volle vijf punten op zak mocht Reflex huiswaarts keren.

 

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*