donderdag, april 18, 2024

HomeRegiosportEerste winst Lay Back in 2015

Eerste winst Lay Back in 2015

-

De basketballers van Lay Back Kampen heren 1 boekten afgelopen zaterdag thuis in sporthal De Reeve een duidelijke 56-42 zege op Olstars, de eerste winst in 2015. De overwinning kwam niet zo makkelijk tot stand als de uitslag doet vermoeden.

In de eerste helft verliep alles nog voorspoedig. Vooral center Rob de Vries kreeg vrijwel iedere bal door de ring en het team liep uit naar een maximale voorsprong van 25-8. Maar nog in het tweede kwart begon Olstars aan een opmars en de rust werd bereikt bij een 30-18 stand.

Lay Back komt dit hele seizoen al slecht uit de kleedkamers en dat was deze wedstrijd niet anders. In het derde kwart vergaten de Kampenaren te verdedigen en zelf schoten zij niet langer met scherp. De mannen uit Olst, die wel met een plan aan de tweede helft begonnen, verdedigden zwaar op de bal en kwamen terug tot 33-30 aan het einde van het derde kwart. Kort daarna was de Kamper voorsprong zelfs nog maar twee punten: 34-32.Gelukkig herpakte het team van Lay Back zich op dat moment. Het ging veel strakker verdedigen en mede daardoor werd via een 9-0 run een veilige marge bereikt: 43-32.

Olstars werd moe en kon geen vuist meer maken. Veteraan-guard Marc van der Tas van Lay Back was echter onvermoeibaar en gooide er in deze laatste fase nog heel wat ballen in. Door de overwinning staat Lay Back nu steviger op de achtste plaats, boven de degradatiezone.