woensdag, mei 29, 2024

MEDE MOGELIJK GEMAAKT DOOR

HomeRegiosportVoorbeschouwing Go-Ahead – DOS

Voorbeschouwing Go-Ahead – DOS

-

Afgelopen zaterdag speelde Go-Ahead Kampen met 1-1 gelijk in de stadsderby tegen KHC. GAK begon prima aan de wedstrijd op een ijskoud Sportpark ‘’de Venen’’. De organisatie stond goed en er werden een paar kansen gecreëerd.

Jarni Koorman was na een prachtige aanval het dichts bij de openingstreffer, maar zijn inzet ging net naast. De wedstrijd werd in de 28e minuut op zijn kop gezet doordat Kelvin Groothand een rode kaart kreeg toegewezen. Kelvin maakte in zijn val een trappende beweging richting Burak Alp en mocht gaan douchen. Hierdoor veranderde het wedstrijdbeeld. Twee doelpunten van Wilbert Wessels werden afgekeurd door de arbitrage, waarvan de tweede zeer discutabel was.

Leroy Knol raakte namens KHC de lat. Verder weinig hoogstaande momenten voor beide doelen. Ruststand 0-0. Na de pauze had hoofdtrainer Erwin Brem zijn ploeg goed neergezet en KHC durfde, ondanks de man meer situatie, weinig risico’s te nemen.

Er volgde een saai schaakspel tot aan de 71e minuut. Jarni Koorman werd onderuit gehaald binnen de zestien meter, maar i.p.v. een terechte strafschop toe te kennen, besloot de arbiter een corner te geven. Uit deze hoekschop tikte Jarni Koorman van dichtbij binnen. Grote vreugde bij iedereen die GAK een warm hart toedraagt.

In de 79e minuut viel uit het niets de gelijkmaker. Leroy Knol kopte een voorzet knap binnen, 1-1. Woede bij Go-Ahead Kampen, want er ging een duidelijke overtreding op Rutger Koopman aan vooraf, maar ook dit zag de scheidsrechter niet. In het laatste kwartier gebeurde er niets noemenswaardigs meer.

Na afloop dubbele gevoelens bij de rood-gelen, maar als je een dik uur met 10 man moet voetballen is een gelijkspel in een uitwedstrijd geen slecht resultaat.

Aanstaande zaterdag staat er wederom een Kamper derby op het programma. DOS Kampen komt dan op bezoek. De ploeg van hoofdtrainer Johan Pitstra beleefd tot op heden een lastige seizoen en is terug te vinden op de 10e plaats met 14 punten uit 12 wedstrijden. Afgelopen zaterdag won DOS Kampen in een matig duel met 3-1 van Hulzense Boys en daarmee pakte het drie belangrijke punten. Clubtopscorer is Allan Bakker met vijf doelpunten.

Hieronder ziet u de historie van de afgelopen 12 seizoenen in competitie verband tussen Go-Ahead Kampen en Dos Kampen:

– 14 mei 2022:
DOS Kampen – Go-Ahead Kampen, 4-2
Dyon Kleppe, Dennis van der Wal (Go-Ahead Kampen) en Twan Knul, Matthijs de Blok, Allan Bakker, Mark Sollie (DOS Kampen)

– 25 september 2021:
Go-Ahead Kampen – DOS Kampen, 4-0
Luuc Knul 2x, Tristan van Zuiden, Kees Tol (Go-Ahead Kampen)

– 19 september 2020:
DOS Kampen – Go-Ahead Kampen, 4-0
Allan Bakker 2x, Robin Mulder en Twan Knul (DOS Kampen)

– 2 november 2019:
Go-Ahead Kampen – DOS Kampen, 2-4
Wilbert Wessels, Samir Merraki (Go-Ahead Kampen) en Jochem van Putten 2x, Bas Adema, Twan Knul (DOS Kampen)

– 25 april 2015:
DOS Kampen – Go-Ahead Kampen, 1-2
Jurrian Zandbergen, Madih Doufikar (Go-Ahead Kampen) en Lenhard de Velde (DOS Kampen)

– 6 september 2014:
Go-Ahead Kampen – DOS Kampen, 1-1
Madih Doufikar (Go-Ahead Kampen) en Rob Kabboord (DOS Kampen)

– 2 maart 2013:
DOS Kampen – Go-Ahead Kampen, 2-1
Nick Bakker (Go-Ahead Kampen) en Lenhard de Velde, Frank Post (DOS Kampen)

– 29 september 2012:
Go-Ahead Kampen – DOS Kampen, 2-1
Sander Morren, Hussein Raza (Go-Ahead Kampen) en Frank Post (DOS Kampen)

– 17 maart 2012:
DOS Kampen – Go-Ahead Kampen, 1-2
Kevin Smit, Sander Morren (Go-Ahead Kampen) en Dennis Diender (DOS Kampen)

– 15 oktober 2011:
Go-Ahead Kampen – DOS Kampen, 6-1
Eddo Wesselink 2x, Kevin Smit, Jurrian Zandbergen, Jeroen van Leeuwen, Nick Bakker (Go-Ahead Kampen) en Jeffrey Klein (DOS Kampen)

– 2 april 2011:
DOS Kampen – Go-Ahead Kampen, 2-2
Murat Acikgoz, Revelino Sabono (Go-Ahead Kampen) en Adri Gunnink, Yunus Aybek (DOS Kampen)

– 22 januari 2011:
Go-Ahead Kampen – DOS Kampen, 2-2
Jeroen van Leeuwen, Piet de Jong (Go-Ahead Kampen) en Jord van der Weerd, Frank Koenderman (DOS Kampen)

Overige wedstrijden in de 1e klasse E:

* Hulzense Boys – WHC
* Noordscheschut – Quick’20
* Achilles’12 – SVZW
* ASV Dronten – KHC
* Epe – SVI
* DZOH – VV Heerenveen

Een heerlijk affiche Go-Ahead Kampen – DOS Kampen. GAK wil graag meedoen om de bovenste plaatsen en daarom zijn drie punten noodzakelijk. DOS Kampen wil zo snel mogelijk wegkomen bij de onderste plaatsen en zal ook gebrand zijn op een goed resultaat. Alle ingrediënten zijn aanwezig voor een spannende pot voetbal. De wedstrijd op ons eigen Sportpark ‘’Middenwetering’’ staat zaterdagavond onder leiding van arbiter Smit en begint om 18.00 uur zodat veel supporters en voetballiefhebbers uit de regio deze kraker kunnen bijwonen. Tot zaterdag !!

Bijdrage van Robert Hamer.
Foto’s hieronder zijn van Jan Noordman

Previous
Next

Gerelateerde berichten

[td_block_social_counter custom_title="Stay Connected" block_template_id="td_block_template_4" header_color="#ea2e2e" f_header_font_family="522" f_header_font_transform="uppercase" f_header_font_style="italic" f_header_font_size="eyJsYW5kc2NhcGUiOiIxNSIsInBvcnRyYWl0IjoiMTQifQ==" facebook="tagDiv" twitter="tagdivofficial" youtube="tagdiv" instagram="tagdiv" style="style10 td-social-boxed td-social-colored" tdc_css="eyJwaG9uZSI6eyJtYXJnaW4tYm90dG9tIjoiMzIiLCJkaXNwbGF5IjoiIn0sInBob25lX21heF93aWR0aCI6NzY3fQ=="]

Net binnen