European Championships BMX op nieuwe baan KWC

kwc-bmx-03

In het weekend van 29 april t/m 1 mei a.s. organiseert de KWC Kampen op haar spik splinter nieuwe wielercomplex, aan de Schansdijk, de Ronde 3 en 4 van de European Championships BMX. 

Het is het eerste grote evenement wat hier op deze nieuwe locatie gehouden wordt. Een test voor zowel de club, maar ook voor de omliggende campings en hotels,die al vrij vlot volgeboekt werden. KWC verwacht zo’n 1500 rijders, uit heel Europa maar ook van daarbuiten zoals bijvoorbeeld Australie en Brazilië. En daarbij nog zo’n 4000 tot 6000 toeschouwers over het gehele weekend.

Van vrijdagavond tot en met zondag vormt Kampen het decor voor BMX rijders. De kans, om deze generatie BMX-ers uit Kampen en omgeving aan het werk te zien, tegen nationaliteiten uit Europa en daarbuiten, op dit schitterende nieuwe wielercomplex. Kom een kijkje nemen! Op vrijdagavond vrije toegang en live muziek.

In de aanloop er naar toe, zal er, op Koningsdag, een freestylen bmx event plaats vinden aan het van Heutszplein te Kampen. Verschillende freestylen bmx-ers zullen er een demonstratie geven en Tamar Vedder (europees en wereldkampioen in 2014, lid van KWC Kampen) zal een clinic geven

Voor meer informatie www.kwc-kampen.nl