Examens en D-presentatie muziekleerlingen Quintus

KAMPEN – Voor honderden muziekleerlingen van Quintus staat deze week in het teken van de A-, B-, C- en D-examens. Extra spannend voor de D-kandidaten: onderdeel van het D-examen is een presentatie voor publiek!

QuintusHet D-examen – het hoogste examen van muziek dat aansluit bij het toelatingsniveau voor het conservatorium – kent een openbaar onderdeel waarbij de kandidaten zichzelf presenteren voor publiek. Deze D-presentatie vindt plaats op dinsdag 21 juni op drie verschillende locaties.

Joël Haase (orgel) mag het spits afbijten van 17.00 tot 17.30 uur in de Nieuwe Kerk aan de Broederweg 34. Aansluitend daarop zijn Tom Breet (trombone, 18.00-18.30u), Gerrald van Oene (euphonium, 18.30-19.00u) en Hanneke van den Bos (viool, 19.00-19.30u) te horen en te zien in de Barokzaal in Quintus. D-kandidaat Theo van Driel (drums) sluit af met zijn presentatie om 20.00 uur in de Quintuszaal. Direct na afloop van de D-presentaties is de diploma-uitreiking. De feestelijke diploma-uitreiking voor A, B en C kandidaten is op woensdag 22 juni vanaf 18.30 uur. Iedereen is van harte welkom tijdens de D-presentaties op 21 juni!

Barokconcert in Lutherse Kerk
De Lutherse Kerk aan de Burgwal 85 is vrijdag 24 juni het decor voor het jaarlijkse Barokconcert. Ensembles en leerlingen van Quintus spelen en zingen onder andere Schein, Fontana, Telemann, Buxtehude en Händel. Aanvang 19.30 uur; gratis toegang.

Quintus