Expositie Drie Kunstenaressen in Stadskazerne : “Verbeelding, Verweeft en Verbindt”

De drie kunstenaressen laten in hun werk zien dat de verschillen in gebruik van materiaal en beeldtaal goed samen kunnen gaan in deze expositie. De titel van deze expositie laat, naast het werk, ook zien hoe samenwerken synergie oplevert.

Joke Beens
Afgestudeerd aan de Vrije Academie in Nunspeet.
Na het afstuderen heb ik gaandeweg een eigen kunstvorm ontwikkeld. Ik schilder op een ondergrond van rivierklei, met name IJsselklei en gebruik hierbij o.a. gaas en natuurelementen.
Mijn beeldtaal varieert van figuratief tot een afgeleide van de zichtbare werkelijkheid.
Het gebruik van rivierklei is terug te voeren tot mijn jeugd, de kleigrond is mijn geboortegrond en het DNA van generaties lang die is samengesmolten met de natuur, vergane planten en dieren. Verbondenheid met elkaar en vergankelijkheid van het lichamelijke ligt ten grondslag aan mijn werk.

Paulien van Asperen
Weven geeft me de mogelijkheid om ideeën, visuele elementen uit de wereld om me heen en inspiratiebronnen uit de kunst om te zetten in concrete weefsels.
Weven betekent voor mij ontwerpen maken, die omzetten naar technische werktekeningen en kiezen welke materialen, texturen en kleuren ik wil gebruiken om het juiste effect te bereiken.
Wat me erg boeit zijn repeterende abstracte elementen die visueel een eigen leven gaan leiden of zelfs optisch misleidend voor het oog kunnen zijn. De ordening van die elementen in kleur en textuur en verschuivende maar repeterende patronen spreekt me aan

Mirriam Bouwmeester
Hogeschool voor de Kunsten Constantijn Huygens Kampen en Atelier Galerie Benoît te Den Haag.
Mijn werk kenmerkt zich door een eigenzinnige stijl van abstracte- en gedetailleerde figuratieve aspecten. Organisch, flora en fauna, de kleuren, het lijnenspel, de vlakverdeling, penseel, palet, streek en vegen, het zijn allemaal beeldbepalende elementen om tot de juiste expressie te komen. Veel van mijn werk is een kleurrijke ode aan de pracht van onze natuur, maar ook een aanklacht tegen de kooplust en het wegwerpgedrag van onze maatschappij. Daarnaast is ook de vrouw een onuitputtelijke bron van inspiratie voor mij. Bijzondere maar ook typerende houdingen van het vrouwenlichaam verschijnen regelmatig op mijn doeken. Momenteel werk ik met gerecycled aluminium. Mijn schildertechniek en foto`s vinden hiermee verbinding.

Datum: van 18 sept t/m 6 november 2021
Locatie: Stadskazerne Kampen, Ouderstraat 216.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*