Expositie Ellen van der Schaaf bij de Juffertjes

Foto: Ellen van der Schaaf
Foto: Ellen van der Schaaf

Na de nominatie voor de Van Gogh-prijs en exposities in Portugal en Zuid Korea, werd het hoog tijd om Ellen’s werk in haar woonplaats Kampen te tonen. In antiek/vintage/kunstwinkel Juffertjes voor Altijd hangen nu vijf recente werken in kleur, waaronder het voor de Van Gogh-prijs genomineerde ‘De Race’.

Ellen’s tekeningen zijn fantasievolle landschappen met veel details, gemaakt op papier. Hierin zijn veel materialen gebruikt, zoals verf, inkt, vetkrijt, nagellak, papier uit tijdschriften en viltstift. Als je naar het landschap kijkt, is het moeilijk te achterhalen hoe het precies gemaakt is.
De expositie is t/m 31 oktober te zien aan de Broederstraat 37B. De winkel is open van donderdag-zaterdag, 12:30-1700 uur.

Foto: Harry Hol
Foto: Harry Hol

Over Ellen van der Schaaf
In 1995 rondde zij de vakopleiding illustratie aan de kunstacademie Constantijn Huygens te Kampen af. Na de opleiding illustreerde zij een paar jaar boeken en tijdschriften in opdracht. Bewust koos zij hierna voor het maken van vrije kunst zonder plan vooraf, omdat zij benieuwd was wat ze hiermee tot uitdrukking kon brengen. Eigenlijk een omgekeerde aanpak als je het met illustreren vergelijkt.
Ellen maakt tekeningen en Mixed media- werken die op intuïtieve wijze meteen op het papier ontstaan, zonder van tevoren te schetsen. Thematisch zoekt zij al doende de spanning op tussen schoonheid in al haar aspecten en het verval dat altijd op de loer ligt. Haar werk is te zien op haar website www.tekeningenkijken.nl

Ellen exposeert regelmatig werk, solo of in een groep. Ook doet zij mee aan het project GAP International, waarin alle werken zijn geïnspireerd op gedichten van een Japanse schrijver over de ramp in Fukushima. Enkele werken voor dit project zijn in Portugal en Spanje te zien en deze zomer ook in Zuid Korea.

Naast het werken als Beeldend kunstenaar is zij actief als contactclown in tehuizen voor demente ouderen en ernstig meervoudig gehandicapten. Op www.clownkitty.nl houdt zij een blog bij over deze ervaringen.


 

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 39861673

 

 


Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*