woensdag, april 24, 2024

MEDE MOGELIJK GEMAAKT DOOR

HomeKunst & CultuurExpositie kunstenaar Jim Harris in Stedelijk Museum

Expositie kunstenaar Jim Harris in Stedelijk Museum

-

 

 

De Britse kunstenaar Jim Harris (Londen 1968) exposeert van 7 september tot en met  3 november 2013 in het Stedelijk Museum Kampen. Stan Petrusa, directeur van het Stedelijk Museum Kampen, opent de expositie ‘Plein Air’ op zaterdag 7 september om 16.00 uur in de Gouden Zaal. Iedereen is hierbij van harte welkom!

harris3

Als één van de weinige hedendaagse kunstschilders werkt Jim Harris voornamelijk ‘en plein air’, in de open lucht dus. Negentig procent van de tijd werkt Harris dan ook op straat. Alleen als het weer te slecht is sluit hij zich op in zijn atelier want het werk moet wel doorgaan.

harris2

Sinds een jaar of drie is Jim Harris op groot formaat gaan werken. Harris liep toen tegen het probleem aan hoe hij in vredesnaam die immense doeken de straat op kreeg en ze vervolgens ook nog te beschilderen. Uiteindelijk kwam hij op het idee zijn schilderijen op te bouwen uit kleinere panelen. Hij begint met het schilderen van iets dat zijn aandacht trekt waarna hij gaat uitzoomen. Links en rechts – en soms ook boven en onder – komen er vervolgens panelen bij. Zo groeit zijn werk gestaag en ontstaat als het ware een soort tegeltableau.

Wind, verkeer en meekijkende passanten weerhouden deze ‘en plein air’ schilder er niet van om met een uiterst scherp oog te blijven observeren!

harris1

Gerelateerde berichten

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Stay Connected

0FansLike
0FollowersFollow
0FollowersFollow
21,600SubscribersSubscribe

Net binnen