zondag, juli 14, 2024

MEDE MOGELIJK GEMAAKT DOOR

HomeKunst & CultuurExpositie Sylvia Evers – Room full of once

Expositie Sylvia Evers – Room full of once

-

Op zaterdag 21 september opent in de Koornmarktspoort de nieuwe expositie met keramische beelden van Sylvia Evers. De expositie, met als titel ‘Room full of once’, wordt geopend door filmmaker Peter Delpeut. Speciaal voor de tentoonstelling in de 14e eeuwse Koornmarktspoort heeft Evers en aantal nieuwe beelden gemaakt, geïnspireerd op de ruimtes van de oude stadspoort.

Sylvia Evers

Thema’s

Sylvia Evers maakt met haar keramische beelden, poëtische, verstilde voorstellingen, door gebruik te maken van het menselijk lichaam, symbolische handelingen en dierlijke gedaanten. Haar dieren hebben soms menselijke trekken en de mensen soms iets dierlijks. Een door Evers vaak afgebeeld dier is het hert, gewapend met gewei of het gewei even afgelegd op een stapeltje kleren voor de volgende dag, zichzelf uitgebreid spiegelend of als slachtoffer van de jacht. Evers kan een hert zo weergeven, alsof je het net zelf ontdekt hebt in het verlaten bos. Hetzelfde doet zij met een mensfiguur. Ook hier krijg je het gevoel van onbespied te zijn en kwetsbaar in het bestaan. Het meestal wit gekleurde keramiek vergroot de uitstraling van onschuld en schoonheid van de beelden. Terugkerende thema’s in Evers werk zijn kwetsbaarheid en introspectie. Naast deze introspectieve stilte, reflecteert ze op de wisselwerking tussen twijfel en overtuiging. “Schoonheid ligt voor mij in het menselijk onvermogen, dichtbij de emoties en verlangens, inherent aan het bestaan. Daarin schuilt de existentiële strijd waaraan niemand ontkomt.”

 

Sylvia Evers

Sylvia Evers (1971) is geboren in Rheine (Duitsland) en studeerde aan de Academie voor Kunst en Industrie (AKI) in Enschede. Ze woont en werkt in Arnhem. Haar werk is opgenomen in onder andere diverse privécollecties en in de collectie van het Ministerie van Buitenlandse Zaken, de Provincie Gelderland en Steinfurt (Duitsland).

De Koornmarktspoort is geopend van dinsdag tot en met zaterdag van 11.00u – 17.00u en op zondag van 13.00u – 17.00u. de expositie loopt van 21 september t/m 3 november 2013

Koornmarktspoort, IJsselkade 1, Kampen, 038-3317361 www.koornmarktspoortkampen.nl

Gerelateerde berichten

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

[td_block_social_counter custom_title="Stay Connected" block_template_id="td_block_template_4" header_color="#ea2e2e" f_header_font_family="522" f_header_font_transform="uppercase" f_header_font_style="italic" f_header_font_size="eyJsYW5kc2NhcGUiOiIxNSIsInBvcnRyYWl0IjoiMTQifQ==" facebook="tagDiv" twitter="tagdivofficial" youtube="tagdiv" instagram="tagdiv" style="style10 td-social-boxed td-social-colored" tdc_css="eyJwaG9uZSI6eyJtYXJnaW4tYm90dG9tIjoiMzIiLCJkaXNwbGF5IjoiIn0sInBob25lX21heF93aWR0aCI6NzY3fQ=="]

Net binnen