HartVoorBurkina

Feestelijke perspresentatie 10 jaar musicals

Foto van auteur

Door Rudi Last

Een feestje in de Stadsgehoorzaal bij de perspresentatie van de jubileummusical ‘10 – The Show Must Go On’. Al tien jaar maakt de Stadsgehoorzaal grote musicals die duizenden mensen trekken en het jubileumjaar is de aanleiding om terug te kijken op het beste hiervan. Tijdens ‘10’ komen hoogtepunten van onder andere Joseph, The Wiz, Footloose, Shrek en Pippin voorbij.

Directeur Jelle Wouda: “Iedereen heeft zoveel zin in de musicalproductie. We halen veel oude bekenden[AM1]  terug, maar we hebben ook plek gemaakt voor nieuw talent.”

De regie is dit jaar in handen van Mark van Haasteren en oud Kampenaar en nu musicalster Marcel Visscher. Zondagmiddag was[AM2]  het traditionele taartmoment gevolgd door een open repetitie met previews. In ‘10 – The Show Must Go On’ vertelt het gebouw het verhaal van alle musicalproducties die de Stadsgehoorzaal in samenwerking met Vuur en Vlam Produkties gepresenteerd heeft. Wouda: “Eigenlijk hebben we met al onze musicals Amateur Musical Awards gewonnen. We zijn meerdere keren de beste van heel Nederland geweest. Als je bedenkt dat er tientallen musicals per jaar worden gemaakt zeg dat wel wat.”

Aan de Kamper musicals doen ook altijd grote sterren mee. “Marjolein Touw, Stanley Burleson en Jonathan Vroege zijn voorbeelden. En ze vinden het allemaal geweldig in Kampen. Jonathan was de hoofdrolspeler in Aladdin in het Circustheater en speelt nu in Grease. Zijn eerste stappen in de musicalwereld waren in Kampen bij Joseph. Dat blijft bijzonder.”

De musical is van 25 mei t/m 29 mei in de Stadsgehoorzaal Kampen te zien. Het belooft een echt feestje te worden!


Gerelateerde Berichten

%d bloggers liken dit: