Ff lekker erop uit met de Pasen?

Dit weekend, tijdens Pasen, organiseren De Leuke Hanzestad en Café Eigenwijs een super leuke wandeling en voor de fietsers is er een mooie fietstocht in Mastenbroek mogelijk.

Op 1e en 2e paasdag staat de 3e corona wandeling Paaseditie op de agenda. Inclusief 3 Stops to Go met een hapje en een drankje.
Een leuke route van ongeveer 7 km, die start tussen 13:00 en 15:00 bij ‘de Leuke Hanzestad’. Deze keer ook een kortere paashaasroute met diverse activiteiten zoals o.a. paaseieren zoeken voor kinderen.

Rik Vinke van café Eigenwijs geeft uitleg:

Kijk op de facebook van De Leuke Hanzestad of Whatsapp hun op: 0383321500 of bel naar: 038-3320598 Minder

Fiets de Mastenbroekroute

IJsselmuiden, Kampen, Wilsum en Grafhorst, het zijn allemaal plaat­sen die op natuurlijke verhogingen liggen van de ANWB Mastenbroek route. Daar wisten de mensen zich beschermd tegen de dreiging van het zeewater. Om voldoende voed­sel te kunnen verbouwen, moesten ze aan landaanwinning in de lagere delen doen. Zo ontstonden de aan elkaar grenzende Polder Masten­broek en het Kampereiland. Dankzij het gras, dat bekendstaat om zijn hoge kwaliteit, is het op sommige plaatsen van de route nog mogelijk om meer dan 8 km onbelemmerd de verte in te kijken.

NB: tussen knooppunt 28 en 07 ontbreekt een knooppuntenbordje en kan de situatie onduidelijk zijn: ga vanaf de Dijkersteeg (schelpenpaadje langs de Bisschopswetering) op de vijfsprong LA en verder over het vrij liggende fietspad links van de weg en de Bisschopswetering.

Meer info: https://www.anwb.nl/fietsroutes/routes/mastenbroekroute

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*