Filmhuis Kampen presenteert:
Knielen op een bed violen

Voorstellingen op 8, 9 en 10 april al deels uitverkocht

Filmhuis Kampen vertoont volgend weekeinde een aangrijpende liefdesgeschiedenis en een klassiek noodlotsdrama over twee mensen die zielsveel van elkaar houden. Een ontroerende film over liefde, geloof en het maken van keuzes. Het Filmhuis laat al meer dan 40 jaar Kampen en omgeving genieten van films die vaak geen grote publiciteitscampagnes krijgen maar wel een groot publiek verdienen.

De film ”Knielen op een bed violen” sluit aan op ”Kom in de kas”, het jaarlijkse publieksevenement van de Nederlandse glastuinbouw dat afgelopen weekeinde druk bezocht werd (zie onderaan). De dramafilm passeerde enkele weken gelden de grens van 100.000 bezoekers waarmee het de status van Gouden Film bereikte. De voorstelling van Filmhuis Kampen in de Stadsgehoorzaal op vrijdag 8 april om 20u15 is al goeddeels uitverkocht. Voor zaterdag 9 april om 20u15 zijn nog kaarten verkrijgbaar en zondag 10 april is er om 13u30 een extra middagvoorstelling met aansluitend een sunday session (loungen en live muziek) in de foyer.
filmhuis”Knielen op een bed van violen” verhaalt over Hans en Margje Sievez, twee jeugdliefdes die een gelukkig gezinsleven leiden op hun kwekerij. Beiden werken hard om het bedrijf gezond te houden en hun onvoorwaardelijke liefde voor elkaar houdt ze sterk. Op een dag komt Hans de prediker Jozef Mieras tegen die de herinneringen aan zijn streng gelovige opvoeding aanwakkert. Als Hans vervolgens een diep religieuze ervaring heeft, gaat hij op zoek naar zingeving. Vervolgens verliest hij het zicht op de werkelijkheid en het contact met zijn omgeving. Terwijl Hans steeds verder in de macht van de sekte lijkt weg te glijden, kan Margje weinig meer dan toekijken hoe de liefde van haar leven langzaam maar zeker verdwijnt.

Knielen op een bed violen

Productie Nederland 2015
Regisseur Ben Sombogaart
Acteurs Barry Atsma, Noortje Herlaar, Marcel Hensema, Gaite Jansen, Bart Luppes
Lengte 1u52m

Zie ook:
Website ”Knielen voor een bed violen”
Programma Filmhuis Kampen
Sunday Session (Stadsgehoorzaal)
“Kom in de Kas” druk bezocht

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*