dinsdag, juni 25, 2024

MEDE MOGELIJK GEMAAKT DOOR

HomeKerk en geloofFilosofie-avonden in de Levensbron bij de vrijzinnigen

Filosofie-avonden in de Levensbron bij de vrijzinnigen

-

Ook in dit seizoen is hij weer van de partij: Bart Wallet. Met een interessante reeks filosofie-avonden in Levensbron. Geheel in stijl met het jaarthema van de vrijzinnigen is ook het centrale thema van zijn avonden ‘groei’. Donderdag 12 januari ben je vanaf 19.30 uur van harte welkom in Levensbron aan de Vloeddijk 62. De toegang is gratis.

In drie avonden komende de volgende thema’s langs: Groeien in kennis, Groeien in wijsheid en Groeien in zelfkennis. De eerste avond is geweest, maar dat betekent niet dat je als belangstellende niet kunt aanschuiven. Deze tweede avond is het onderwerp ‘Groeien in wijsheid’. Bart: ‘Het woord “filosofie” betekent: het liefhebben van wijsheid. Het kan dan ook niet anders dan dat iemand die filosofeert de intentie heeft om daardoor wijzer te worden. En dan wijzer in de zin van: inzicht verkrijgen, om daardoor beter met de vraagstukken van het leven om te kunnen gaan. Wijsheid heeft weinig te maken met kennis, maar kennis ligt wel ten grondslag aan het filosoferen zelf.’ Vragen die deze avond aan de orde komen: Kun je ooit van jezelf zeggen dat je wijs bent? Is wijsheid te leren of ben je het of ben je het niet? Wordt wijsheid minder gewaardeerd dan kennis?

Plaats van handeling: Levensbron, Vloeddijk 62. Deze avond (donderdag 12 januari) begint om 19.30 uur en eindigt rond 21.00 uur. de derde en laatste avond vindt plaats op 9 februari a.s.

Gerelateerde berichten

[td_block_social_counter custom_title="Stay Connected" block_template_id="td_block_template_4" header_color="#ea2e2e" f_header_font_family="522" f_header_font_transform="uppercase" f_header_font_style="italic" f_header_font_size="eyJsYW5kc2NhcGUiOiIxNSIsInBvcnRyYWl0IjoiMTQifQ==" facebook="tagDiv" twitter="tagdivofficial" youtube="tagdiv" instagram="tagdiv" style="style10 td-social-boxed td-social-colored" tdc_css="eyJwaG9uZSI6eyJtYXJnaW4tYm90dG9tIjoiMzIiLCJkaXNwbGF5IjoiIn0sInBob25lX21heF93aWR0aCI6NzY3fQ=="]

Net binnen