Flet’n festival gezellig multiculturele happening – Video

Lekere hapjes, muziek en gezellig samen zijn.


Zaterdag werd voor de eerste keer bij de flats aan de Erfgenamen- en Drostenstraat in IJsselmuiden het Flet’n Festival georganiseerd. Het Festival’ draait om kennismaking met de buren, culturen en natuurlijk een gezellig samenzijn. Wethouder Spaan kwam er speciaal voor naar IJsselmuiden om het festival te openen.

Het idee voor het festival is ontstaan uit gesprekken van het team FF Buurt”n, bestaande uit medewerkers van diverse maatschappelijke organisaties, en de bewoners van de flats. Bij de gesprekken bleek al vrij snel dat er weinig te doen is in de straat. Eén van de bewoners opperde het idee om een multicultureel festival te organiseren. Hierop werd door andere buurtbewoners enthousiast gereageerd. Een groepje bewoners sloeg vervolgens de handen ineen en vormde het team Flet’n om zo gezamenlijk het festival te organiseren.

Naast het proeven van allerlei multiculturele hapjes was er muziek van de bekende kamper entertainer Jac Ruiten en waren er diverse activiteiten voor de kinderen georganiseerd.

Ook was de Tuning team Kampen-Zwolle aanwezig om hun club en hobby onder de aandacht te brengen.

flet'n festival

Bekijk de video hierboven in de player.
Een bijdrage van Rudi Last