Flevo Boys – Go-Ahead Kampen 5-1

Go-Ahead miste wegens kleine blessures en vakantie een aantal belangrijke en ervaren basisspelers. Zo ontbraken André Timmerman, Jurrian Zandbergen, Samir Merraki en Nick Bakker. Rienk van de Wetering en Jeroen van den Bosch begonnen op de bank. Veel jongens uit de A1 kregen vanavond van Edwin van Nijen de kans om zich tegen een tegenstander van hoofdklasse formaat te laten zien.  

Het gemis van de ervaren krachten werd in de beginfase van de 1e helft direct duidelijk. Frank Post wist binnen 4 minuten twee maal te scoren. Eerst na 36 seconden een steekpass door het centrum van de verdediging en Post stiftte de bal knap over Tim Noordman heen, 1-0. Kort hierna werd er niet kort genoeg gedekt door de rood-gelen. Arjen Postma hield de bal binnen, speelde af op Post en die wist met een bekeken boogbal de score op te voeren naar 2-0. Een dramatisch begin en je kon duidelijk zien dat een aantal jonge jongens het hoge hoofdklasse tempo niet konden bijbenen. Na 9 minuten werden de Emmeloorders weer gevaarlijk. Postma raakte de lat en twee minuten later raakte Aran Nijboer de paal. In de 12e minuut het 1e wapenfeit van Go-Ahead. De inzet van Luuc Knul verdween over het doel van doelman Wouda. Na 20 minuten liet de van Urk overgekomen William de Boer zich gelden. De rappe vleugelaanvaller had een prima actie in huis en had pech dat Tim op katachtige wijze redding wist te brengen. Kort daarna een foute inspeelpass van dezelfde Tim en nu was het Arjen Spaan die leek te gaan profiteren, maar zijn inzet verdween naast de goal. Naarmate de 2e helft vorderde kregen de rood-gelen wat meer spelaandeel en mede hierdoor ontstond er een strafschop. Madih Doufikar werd binnen de zestien meter onreglementair vastgehouden. De arbiter twijfelde geen moment en kende een penalty toe. Madih schoot hem vervolgens feilloos binnen, 2-1. Kort na de aansluitingstreffer raakte de Boer de paal en daar kwam Go-Ahead heel goed weg. In het laatste kwartier van de 1e helft voetbalde Go-Ahead leuk mee en na een hele mooie aanval via meerdere schijven belandde de bal bij Luuc Knul. Zijn inzet ging rakelings langs de voor Go-Ahead verkeerde kant van de paal. Rust 2-1.

Na de pauze kwam Jeroen van den Bosch in het veld voor Sjaak Buitink. De 2e helft kwam maar moeizaam op gang. Flevo Boys was voor circa 70% aan de bal en men had ook een groot veldoverwicht. In de 58e minuut kwam Nick Hendriks erin voor Arjan Wiegers. Na 64 minuten eindelijk eens een kans voor de rood-gelen. Nick stuurde Madih de diepte in, maar die schoot de bal in het zijnet. In de 70e minuut werden de rood-witten uit Emmeloord weer gevaarlijk. Post draaide prima weg van zijn tegenstander, maar zijn schot ging hoog over. Kort hierna een zeer vervelend moment voor onze doelman Tim Noordman. Bij een redding kwam hij verkeerd terecht en zijn schouder raakte hierbij uit de kom. Het ambulance personeel moest eraan te pas komen en de wedstrijd lag 28 minuten stil. Tim werd vervangen door Niek Bongers. Er werd na de blessure door Flevo Boys overigens gewoon doorgespeeld en Arjen Spaan scoorde de 3-1. Helemaal netjes was dit niet. Later werd er gezegd dat de jongens niet door hadden dat Tim geblesseerd op de grond lag. In het laatste kwartier wisten de Emmeloorders de score nog verder te vergroten. In de 74e minuut scoorde Post zijn 3e van de avond na een diagonaal hard schot en drie minuten voor het einde liet Wesley de Klein zijn klasse zien. De invaller schoot knap raak via de onderkant van de lat, 5-1. Dit was tevens de eindstand van een eenzijdige wedstrijd.

1e min 1-0 Frank Post
4e min 2-0 Frank Post
26e min 2-1 Madih Doufikar
72e min 3-1 Arjen Spaan
74e min 4-1 Frank Post
87e min 5-1 Wesley de Klein

A.s. zaterdag spelen we de laatste bekerwedstrijd van deze poule. Op ons eigen Sportpark Middenwetering is Balk de tegenstander. De aanvangstijd is ongebruikelijk, namelijk 13.00 uur.

Door; Robert Hamer.


 

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 39861673

 

 


Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*