zaterdag, juli 27, 2024

HomeRegiosportFloorever Reflex komt op stoom en wint van SSS

Floorever Reflex komt op stoom en wint van SSS

-

KAMPEN – Afgelopen zaterdag speelde Floorever Reflex tegen SSS Barneveld. Het was een wedstrijd in de onderste regionen van de eredivisie en voor beide ploegen stond deze wedstrijd in het teken van de voorbereiding op de play-offs. Maar de volleyballers van Reflex hadden ook nog wat goed te maken, namelijk het futloze foutenfestival uit in Barneveld eerder dit seizoen. In de Reflexhal barstte het team weer van energie en het was nu vooral de tegenstander die de fouten maakte (3-1).

Vanaf het begin was duidelijk met welke opdracht SSS naar Kampen was gekomen. Ze moesten de passing van Floorever Reflex onder druk zetten met de service. Reflex had hier eerst geen goed antwoord op, maar met een paar goede drie meter aanvallen kon de thuisploeg in het spoor te blijven. Halverwege de set sloeg Reflex een klein gaatje (16-13), doordat de blokkering van SSS het liet afweten. Direct nam coach Edward Kamphuis een time-out, maar dit bracht geen soelaas. Reflex ‘balde’ de set goed uit, doordat spelverdeler Niels van Beek de buitenkant veelvuldig wist vrij te spelen voor een éénmans blokkering. Reflex pakte de eerste set met 25-21.

In de tweede set leek het erop dat Reflex ging doorpakken, met name doordat de thuisploeg veel minder fouten maakte dan SSS. Bij een 9-6 voorsprong was het echter gebeurd. Een plotseling hoge foutenlast noopte coach Henk Hansma tot ingrijpen: eerst een time-out, daarna een wissel op de passer-loperpositie (Jasper Smit voor Julian Hagens). Heel even krabbelde de ploeg op, om uiteindelijk toch flink te kort te komen. Met 18-25 ging de tweede set naar SSS.

Waar Floorever Reflex voor de kerst in zo’n geval de boel niet meer op de rails kreeg, toonde de ploeg nu veerkracht. In de derde set werd de knop gelijk omgezet. Met een dijk van een blokkering en een verdediging die stond als een huis verscheen al snel een 7-3 voorsprong op het scorebord. Echter, op dat moment begon de passing te haperen, waardoor spelverdeler Niels van Beek moeite had om een scorende aanvaller te vinden. Coach Henk Hansma nam een time-out bij een stand van 8-9 waarna de thuisploeg het de Barnevelders weer moeilijk maakte, vooral door een geschikt service-slachtoffer in de SSS-verdediging uit te zoeken. Het was de libero van SSS die geen vat kon krijgen op de service en deze werd daarom gewisseld voor de tweede libero. Een goede zet van SSS, maar vervolgens werd de spelverdeling onzuiver. Zo kon Reflex uitlopen naar een grote voorsprong en werd de set professioneel uitgespeeld (25-19).

In de belangrijke vierde set was het de vraag of Reflex goed bij de les bleef. Het bleek in ieder geval dat SSS niet voor niets naar Kampen was gekomen, dit was ook zichtbaar bij de beide coaches van SSS: Edward Kamphuis en Jacco Aalbers, beiden met een rijk, sportief Reflexverleden. Coaches en team toonden zich gebrand om toch punten mee terug te nemen naar Barneveld. Het spelniveau was niet erg hoog, maar er werd wel volop gevochten en gestreden voor elk punt. Beide ploegen deden niet voor elkaar onder maar uiteindelijk was het de thuisploeg die aan het langste eind trok. Met 25-23 was het set en match voor Floorever Reflex (3-1), een mooie opsteker voor Henk Hansma en zijn ploeg.