HomeRegiosportFloorever Reflex langs Fusion na knappe inhaalrace

Floorever Reflex langs Fusion na knappe inhaalrace

-

logo-reflex

KAMPEN – Floorever Reflex startte de play-outs van de Eredivisie woensdagavond goed. In de race tegen degradatie was ARBO Rotterdam Fusion de tegenstander. De Kampenaren speelden de eerste twee sets slecht, maar bogen de 0-2 achterstand knap om in een 3-2 overwinning.

Floorever Reflex eindigde de reguliere competitie als laatste en startte de play outs daardoor met nul punten. Tegenstander ARBO Fusion startte met drie punten omdat zij als 7e eindigden. Daartussen stonden Zaanstad (twee punten) en SSS met één punt. Om de achterstand van drie punten weg te werken moest er direct gewonnen worden door Floorever Reflex, maar al in de eerste set werd duidelijk dat het geen gemakkelijke wedstrijd zou worden. Reflex probeerde het wel, maar de ploeg maakte meer fouten en was minder doeltreffend dan Fusion. De twee time-outs van Reflexcoach Henk Hansma konden geen verschil maken en Fusion liep van twee punten uit naar een voorsprong van maar liefst tien punten. Met duidelijke cijfers ging deze set dan ook naar de Rotterdammers, 15-25.

Begin tweede set stond er een ander Reflex binnen de lijnen. De servicedruk lag veel hoger en er werd meer gescoord. Fusion daarentegen bleef constant spelen en liet nauwelijks verval zien. Daardoor ging de score gelijk op, maar halverwege de set liepen de Rotterdammers uit door fouten van Reflex. Op 10-12 riep Hansma zijn mannen naar de zijlijn om de draad weer op te pakken. Dit had effect, maar dat bleek van korte duur. Steeds als Reflex op gelijke hoogte was, ging het mis. Het slechte volleybal van set één was weer in de ploeg geslopen waardoor Hansma opnieuw moest ingrijpen. Dat deed hij door ditmaal een time-out te nemen èn zijn diagonaalspeler Robin van Capelle te wisselen voor Jorn Meijer. Voor de set mochten deze ingrepen echter niet baten. Fusion won de tweede set met 19-25 en kwam zo op een comfortabele 0-2 voorsprong in sets.

Voor Floorever Reflex was het nu erop of eronder. Reflex begon deze set met een andere passerloper, Jasper Smit bleef op de bank zitten en Sander Boumans kwam voor hem het veld in. Tot het eind van de set ging het gelijk op en bleef het spannend. Reflex kon zelfs aanspraak maken op setwinst. Dat gebeurde ook. Op setpunt sloeg Jorn Meijer de bal hard binnen van achter de drie meterlijn, 25-23.

Waar je zou verwachten dat Reflex nu nieuwe kracht had gevonden na deze setwinst, was het juist Fusion dat de kracht had om direct weg te lopen. Al vroeg in de vierde set moest Hansma een time-out aanvragen om zijn team weer op scherp te zetten. Dit pakte goed uit, want Reflex kwam van drie punten achter, naar vier punten voorsprong. Tijdens deze inhaalrace nam Fusion nog een time-out, maar Reflex ging vrolijk verder. De rollen waren letterlijk omgedraaid in deze set. Waar Fusion degelijk en effectief spel liet zien de eerste twee sets, was het nu Reflex dat zo domineerde.

Reflex zat op rozen, een 0-2 achterstand was omgebogen in 2-2 en meteen demonstreerden de Kampenaren dat ze nu ook vol voor de vijfde set gingen. Vol enthousiasme werden meteen de eerste drie punten binnengehaald. Een walk over dreigde, maar de Rotterdammers lieten ook nog even zien dat ze de lange reis naar de IJsseldelta niet hadden gemaakt om een verlies te incasseren. Bij de veldwissel had Floorever Reflex een flinke voorsprong opgebouwd, maar punt voor punt kon Fusion toch nog gevaarlijk dichtbij komen. Zo werd het uiteindelijk een echt een degradatieduel, waarbij beide teams veel energie gaven en zich naar een overwinning schreeuwden. Uiteindelijk schreeuwde Floorever Reflex net iets harder waardoor de vijfde set met 15-12 werd gewonnen en de eerste matchpunten in de play outs binnen waren.

Lang genieten van deze overwinning kunnen de mannen van Reflex niet. Aanstaande zaterdag spelen zij alweer de tweede wedstrijd van de play-outs. Ze gaan dan op bezoek bij Zaanstad.