zaterdag, juli 27, 2024

HomeRegiosportFloorever Reflex zakt in na een sterk begin

Floorever Reflex zakt in na een sterk begin

-

logo-reflexKAMPEN – Afgelopen zaterdag speelde Floorever Reflex Heren de thuiswedstrijd tegen nummer drie uit de Eredivisie, Kootin Taurus uit Houten. Na een sterke start, zakte het spel van de Kampenaren in elkaar en werd het een 1-3 nederlaag.

De eerste set begonnen de mannen van Reflex met veel servicegeweld, waardoor Taurus moeite had met de passing. Al snel stond er een voorsprong van 4 punten op het bord. Taurus had duidelijk moeite om in het ritme te komen. Met goed spelverdelend werk van Rob de Bie liep de voorsprong zelfs uit naar een 18-11 voorsprong. Maar de mannen uit Houten lieten zich hierdoor niet direct uit het veld slaan, de ploeg staat immers niet voor niets op de derde plek. Punt voor punt knokte de ploeg zich terug. Reflex maakte het zich ook onnodig moeilijk door de hoge servicedruk die ze wilden blijven leggen. Dat leidde ook tot een hoge foutenlast waardoor het zelfs nog 21-19 werd. Coach Henk Hansma wist zijn ploeg net op tijd terug bij de les te krijgen door het nemen van een time-out. Met een paar goede blokkeringen pakte Reflex vervolgens de eerste set met 25-20.

In het tweede bedrijf ging de thuisploeg gewoon door waar het gebleven was. Door sterk servicewerk van Kay Hulsebos moest de coach van Taurus op 4-1 al een time-out nemen om zijn ploeg weer op scherp te zetten. Dit bracht nog geen direct resultaat. Door een goede blokkering van Reflex weet de thuisploeg de voorsprong te behouden tot 13-11. Dat waas het moment voor Taurus om een wissel toe te passen op de middenpositie en dat gaf de ploeg nieuw elan. Reflex kreeg veel moeite met de passing, en Taurus kon langszij komen bij 19-19. Met twee wissels probeerde Reflexcoach Henk Hansma het tij te keren, maar dit mocht niet baten. Taurus pakte de tweede set met 25-21.

Wilde Reflex er weer een wedstrijd van maken, dan moest de ploeg nu opstaan. Het publiek ging er nog eens goed voor zitten en moedigde de thuisploeg aan. Helaas mocht dit niet baten, de strijdlust die de thuisploeg in de eerste twee sets liet zien, ebde langzaam weg. Taurus kreeg meer en meer grip op de wedstrijd. Bij 6-12 probeerde Reflex wat te forceren door een spelverdelerswissel met Niels van de Beek voor Rob de Bie. Reflex liep vanaf dat moment weer in de pas met de ploeg uit Houten, maar doordat het aanvalspercentage van Reflex tot onder de 50% zakte, kwam Taurus op een 12-21 voorsprong. Heel even leek de derde set nog maar een formaliteit, maar door een zeer sterke service serie van Niels van de Beek, kwam Reflex stap voor stap dichterbij. Met twee time-outs en een gele kaart probeerde Taurus zichzelf op beuren. Dit lukte wonderbaarlijk en op een stand van 18-21 wist de ploeg uit Houten het goed uit te spelen tot 18-25.

De vierde set was het echt over en uit. Door de slechte stop had Reflex moeite om het spelletje te verdelen. Taurus wist dit goed uit te buiten en ging simpel met de winst aan de haal. Het werd voor de gasten in deze vierde set een 25-11 overwinning en zodoende een 1-3 thuisnederlaag voor Reflex.