woensdag, april 24, 2024

MEDE MOGELIJK GEMAAKT DOOR

HomeRegiosportFocus op voetbal: Update eerste selectie DOS Kampen 2023-2024

Focus op voetbal: Update eerste selectie DOS Kampen 2023-2024

-

Opnieuw hebben zes spelers aangegeven volgend seizoen bij DOS te blijven. Een aantal spelers zullen niet meer terugkeren binnen de eerste selectie.

Het MT van DOS is blij om te melden dat de volgende zes spelers ook volgend seizoen op De Maten zullen spelen. Matthijs de Blok, Jochem van Putten, Toine Mulder, Ayoub Lakhloufi, Marc ter Steeg en Lucky Akot blijven bij de selectie. Drie laatstgenoemden spelen dit seizoen voor het eerst binnen de selectie van de poelänten.

Marc heeft dit seizoen al de nodige minuten gemaakt en ontwikkelt zich goed. Een goede basis om volgend seizoen een volgende stap te zetten. Ayoub begon het seizoen als echte spits, door systeemveranderingen heeft hij laten zien op meerdere posities een meerwaarde te zijn. Ook Lucky heeft in zijn eerste seizoen al veel laten zien op met name de rechterflank. Het MT is blij met het behoud van deze spelers.

Matthijs gaat volgend jaar zijn derde seizoen in. Hij is een enorm belangrijke schakel in de selectie geworden en kan zowel als rechtsbuiten als ‘op 10’ goed uit de voeten. ‘’Als jongen van de club ben ik trots en blij om weer een jaar voor de eerste selectie te mogen uitkomen. Ik krijg hier de mogelijkheid om elke week beter te worden, DOS geeft mij hierin de juiste motivatie’’, aldus Matthijs. Jochem heeft na een half seizoen in het 2e elftal de aansluiting met de selectie weer gevonden en brengt met zijn kwaliteiten het voetballend vermogen op een hoger niveau. Toine Mulder, net terug van een blessure, heeft dit seizoen al de nodige basisplaatsen gehad en krijgt ook volgend seizoen de mogelijkheid om zijn stijgende lijn door te zetten.

Daarmee zijn er vijftien spelers van de huidige selectie die volgend seizoen actief blijven bij DOS. Iets waar het MT erg trots op is en een goede basis om op verder te bouwen. Met de eerder genoemde versterkingen is de selectie voor volgend seizoen grotendeels rond.

Micha van der Stoel blijft aangehaakt ondanks zware blessure; Quinten Dijkstra stopt voorlopig.

Micha staat dit seizoen door een vervelende knieblessure voor lange tijd aan de kant. Hij is een jonge en zeer talentvolle speler die de mogelijkheid krijgt om na zijn herstel weer aan te sluiten bij de selectie. De club hoopt van harte dat Mischa zijn herstel voorspoedig gaat en de aansluiting snel weer gemaakt kan worden. Feitelijk geldt hetzelfde voor Quinten, maar zijn knieblessures duren nog langer en zijn nog net wat ernstiger. Hij heeft er dan ook voor gekozen om voorlopig te stoppen met voetballen. Het MT respecteert zijn beslissing en hoopt voor hem dat hij het komend seizoen volledig zal revalideren.

Burak Öztürk stopt.

Helaas zet Burak Öztürk een punt achter zijn carrière. Burak heeft maar liefst zeven seizoenen voor DOS 1 gespeeld en stond bekend om zijn enorme snelheid en een verdediger die je drie keer tegenkomt. Daarnaast is hij als persoon en met zijn mentaliteit een voorbeeld geweest voor velen. Burak: ‘’DOS voelde voor mij altijd als één familie. Van het team, de staf, de vrijwilligers tot aan de supporters. Door iedereen voelde ik me altijd heel welkom en gewaardeerd.’  Het MT bedankt Burak voor zijn jarenlange inzet voor DOS Kampen en wenst hem alle goeds toe.

Jake en Thomas Stam naar Be Quick’28; Ricardo Oostra naar KHC

De broers Jake en Thomas Stam vertrekken volgend seizoen naar Be Quick’28. De talentvolle middenvelder Thomas heeft mede door blessureleed niet de gewenste minuten kunnen maken en hoopt dat volgend seizoen bij Be Quick’28 wel te kunnen doen. Jake heeft dit seizoen veel wedstrijden voor de 1e selectie gespeeld, maar ziet desondanks meer kansen voor zichzelf bij Be Quick’28. Het MT bedankt beide voor hun inzet en wenst Jake en Thomas veel succes.

Ricardo heeft het MT afgelopen week laten weten dat hij er voor kiest om zijn voetbalcarrière voort te zetten bij de buren van KHC. Het was zijn eerste seizoen in de selectie van Johan Pitstra. Ricardo had gehoopt meer speelminuten te krijgen en ziet meer kansen bij KHC. Het MT respecteert zijn besluit en blijft de talentvolle jongen goed in de gaten houden.

Mark Sollie en Sam Zwanepol sluiten aan bij 2e elftal DOS Kampen.

De aanvallers Mark en Sam sluiten vanaf komend seizoen aan bij het 2e elftal van DOS. Mark heeft met name voor de winterstop veel minuten gemaakt bij het 1e. Ook Sam heeft minuten gemaakt bij de selectie, maar was met name van groot belang in wedstrijden van het 2e elftal. Sam is jong en talentvol en zal door veel minuten te maken in het 2e elftal zich verder ontwikkelen en blijft in beeld bij de 1e selectie.

Gerelateerde berichten

Stay Connected

0FansLike
0FollowersFollow
0FollowersFollow
21,600SubscribersSubscribe

Net binnen