Forse medaille oogst Kamper kanovaarders tijdens NK Kano

Tijdens het Nederlands kampioenschap Kano Sprint (200m, 500m, 1000m) op de Amsterdams Bosbaan afgelopen weekend hebben de Skonenvaarders weer van zich doen spreken.

William Bos
William Bos

Golden Boy was William Bos (junioren A) die op alle drie individuele afstanden goud wist te bemachtigen. Ook in de meerpersoonsboten K2 en K4 viel hij in de prijzen met 4 keer goud en 1 keer zilver. Andere gouden medaille winnaars op de individuele afstanden waren Jennely Bos (Junioren A, 500 & 1.000m) en Nikai Kroes (Aspiranten B, 200 & 500m). Ook in de meerpersoonsboten haalden deze kanoërs goud, zilver of brons.
Verder waren de resultaten van de “jeugdige” senioren van de Skonenvaarders, Albart Flier en Ruth Vorsselman, opvallend. Als enige vaarders van rond de 20 jaar wisten zij het podium te halen en daarmee een tik uit delen aan de gevestigde orde. Albart won 2 keer brons (200-1000m) en Ruth 2 maal zilver (500-1000m)
Dat de Skonenvaarders een toonaangevende club is in Nederland bleek wel middels de meer dan 70 medailles die het team weer mee naar Kampen kon nemen. Vele van hen kwamen ook uit de meerpersoonsboten waar de sterkte van de club goed tot uiting kwam. Marit Kattenberg (junioren A), Peppijn Rippen (junioren A) en Huub van der Gullik (junioren B) wisten o.a. goud te winnen. Ook op de individuele afstanden haalden deze 3 kanoërs een zilveren dan wel bronzen medaille.

Jennely Bos en Marit Kattenberg
Jennely Bos en Marit Kattenberg

Ander zilveren en bronzen medaille winaars waren Loek van Etten, Jessin Kroes, Sil Hellendoorn en Robbie Kock (allen Aspiranten A), Daniel Bos en Onno Hellendoorn (Junioren B) Isa Vorsselman (Junioren B) en Hermien de Kievid (Veteranen).
Met nog 2 wedstrijden te gaan om het Nederlands kampioenschap voor clubs vormen de Skonenvaarders samen met de verenigingen uit Wormer en Eindhoven de Top 3 van Nederland. Eind september weten we of de kanovaarders uit Kampen deze titel weten te promoveren.


 

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 39861673