vrijdag, maart 29, 2024

HomeRegiosportVerslag van de wedstrijd DZOH 1 -Go Ahead Kampen 1 (0-3) en...

Verslag van de wedstrijd DZOH 1 -Go Ahead Kampen 1 (0-3) en voorbeschouwing voor zaterdag.

-

Afgelopen zaterdag won Go-Ahead Kampen knap met 0-3 bij DZOH in Emmen. De rood-gelen speelden een uitstekende 1e helft waarin het gedisciplineerd acteerde in alle linies. Nadat er vijf á zes goede kansen waren gemist was het in de 39e minuut wel raak. De prima spelende Rutger Koopman schoot de bal op fraaie wijze in de bovenhoek, 0-1. Na rust had GAK het wat lastiger, maar in de 71e minuut werd de marge verdubbeld. Dennis van der Wal, die door afwezigheid van Wilbert Wessels in de spits stond, draaide weg bij zijn tegenstander en zijn stift belandde op schitterende wijze in de verre hoek, 0-2. Grote vreugde bij de staf, spelers en alle meegereisde supporters. Vier minuten later maakte Maxwell van Dijk de 0-3 en daarmee was de wedstrijd beslist. Door deze zeer belangrijke overwinning steeg Go-Ahead Kampen naar plek zes op de ranglijst en deed het hele goede zaken.

Aanstaande zaterdag komt Achilles’12 uit Hengelo op bezoek in Kampen. De ploeg van hoofdtrainer Omar Wennink is terug te vinden op de 9e plaats met 21 punten uit 16 wedstrijden. Afgelopen zaterdag verloor men met 1-2 van ASV Dronten. Doelstelling is dit seizoen handhaving en dat zou een knappe prestatie zijn. Clubtopscorer is de 18-jarige Kian Wind met vier doelpunten.

Hieronder ziet u de historie in competitie verband tussen Go-Ahead Kampen en Achilles’12:

– 15 oktober 2022:
Achilles’12 – Go-Ahead Kampen, 3-0
Nick Harberink, Jesper te Marvelde, Ruben Raanhuis (Achilles’12)

* Epe – VV Heerenveen

Na twee ruime en goede overwinningen op rij wil Go-Ahead Kampen de stijgende lijn voorzetten tegen Achilles’12. In de uitwedstrijd verloor het met 3-0 en de staf en spelers zullen zich willen revancheren van die pijnlijke en onnodige nederlaag. Kelvin Groothand mag na vijf wedstrijden schorsing eindelijk weer mee doen. Verder zal Wilbert Wessels, die vanwege ziekte afgelopen zaterdag ontbrak, ook weer van de partij zijn. Wilbert is met 16 doelpunten de topscorer in de 1e klasse E. De wedstrijd op ons eigen Sportpark ‘’Middenwetering’’ begint om 15.00 uur en staat onder leiding van mevrouw Fijke Hoogendijk uit Enschede. Tot zaterdag !!