zaterdag, juli 27, 2024

HomeRegiosportGo Ahead Kampen - Flevo Boys 4-4 !

Go Ahead Kampen – Flevo Boys 4-4 !

-

Alle aanwezige toeschouwers hebben vanmiddag op sportpark Middenwetering een spektakelstuk van de bovenste plank voorgeschoteld gekregen. In een knotsgekke wedstrijd werden de punten uiteindelijk door Kowet en Flevo Boys gedeeld, eindstand 4-4.

go-ahead-kampen

De rood gelen kende een bliksemstart want na 12 seconden stond er al 1-0 op het scorebord. Het centrale verdedigers duo van de Emmeloorders kregen de bal niet goed weggewerkt en het was Madih Doufikar die dit buitenkansje meteen afstrafte. Kowet was heer en meester en het leek een kwestie van tijd voordat de 2-0 zou vallen.

Na 14 minuten loste Andre Timmerman een uitstekend schot richting de rechterhoek maar Kampenaar Rodney Rosink redde knap. Uit de daaropvolgende hoekschop kopte Jeroen van den Bosch in vrije positie hard naast.

8 minuten later was het Hussein Raza die op snelheid doorkwam via de linkerkant maar zijn schot ging voorlangs. Kowet had Flevo Boys de genadeslag moeten toedienen maar het tegenovergestelde gebeurde in de 26e min. Uit het niets werd het 1-1 toen Arjen Postma vanaf 20 meter schitterend raak schoot. De bal belandde in de kruising en na deze gelijkmaker was Kowet compleet van slag en dicteerde Flevo Boys de wedstrijd.

Go-Ahead oogde angstig en de mannen van trainer Wiljan Mossing Holsteyn voelden dat er ineens wat te halen viel in Kampen. Het was dan ook al snel 1-2. Een goede steekpass richting Frank Post en zijn scherpe voorzet werd simpel binnengetikt door Arjen Spaan.

Vlak voor rust was er nog een grote kans voor Nick Bakker maar hij kwam verkeerd uit met zijn passen en miste daardoor voor open goal de bal. Ruststand 1-2.

In de 2e helft begon Flevo Boys heel erg slordig en Kowet kwam daardoor beter in de wedstrijd zonder echte kansen te creëren. Een messcherpe counter in de 61e min leek Kowet echter fataal te worden. De gasten kwamen goed door via de rechterkant en wederom volgde een strakke voorzet die binnen werd geschoten door Spaan, 1-3.

De wedstrijd leek hierdoor gespeeld en het was voor de supporters van Kowet een lijdensweg. Van beide kanten was het in die fase een fouten festival. Een kwartier voor tijd bracht Marcel van der Steege Roberto Doufikar in het veld en zijn inbreng leverde onverwacht nieuw elan op voor Kowet. Na een uitstekende voorzet van Madih Doufikar was het Yoshua van Marle die binnen kon koppen en zo de aansluitingstreffer voor zijn rekening nam, 2-3.

Wat er in de laatste 10 minuten van de wedstrijd allemaal nog gebeurde was ongekend en zelden vertoond. Flevo Boys scoorde in de 81e min 2-4 via Randy Jelies en men leek daardoor de wedstrijd definitief in het slot te hebben gegooid. Niets was echter minder waar, want in de 83e min zag de verdediging van Flevo Boys er weer zeer ongeconcentreerd uit en een misverstand werd afgestraft door Nick Bakker, 3-4.

2 minuten later mocht Jeroen van den Bosch vanaf een meter of 20 een vrije trap nemen, zijn schot belandde in de muur en de bal kwam terug bij Jeroen, waarna hij afspeelde naar Jurrian Zandbergen en de aanvoerder bleef in de 16 meter erg koel en schoot de bal onder doelman Rosink door, 4-4 !! Na deze gelijkmaker zat Kowet heerlijk in haar vel en ging het nog vol voor de 5-4.

Madih Doufikar ontsnapte vlak voor tijd aan zijn directe tegenstander maar zijn voorzet kon niet worden binnengetikt door Roberto en de bal werd verwerkt tot hoekschop. Het publiek ging er nog maar eens goed voor staan en ver in blessuretijd kreeg Jurrian een levensgrote kans toen hij doorbrak op rechts maar zijn schot werd vanuit een moeilijke hoek met de nodige moeite gepakt door Rosink. Zo bleef het uiteindelijk 4-4 en werd er door de spelers/supporters en de pers na afloop nog het nodige nagepraat over deze ongelofelijke streekderby.

1e min 1-0 Madih Doufikar
26e min 1-1 Arjen Postma
34e min 1-2 Arjen Spaan
63e min 1-3 Arjen Spaan
79e min 2-3 Yoshua van Marle
81e min 2-4 Randy Jelies
83e min 3-4 Nick Bakker
85e min 4-4 Jurrian Zandbergen

Klik op de banner voor een reactie van Go Ahead Kampen trainer Marcel van der Steege ..totalsport