HomeRegiosportGo-Ahead heer en meester in nunspeet ( 0-5 )

Go-Ahead heer en meester in nunspeet ( 0-5 )

-

Go-Ahead Kampen heeft vanmiddag Nunspeet in eigen huis volledig gedeclasseerd. De rood gelen waren niet 1 maar meerdere maatjes te groot voor de 1e klasser. Pas in de 83e min kon Nunspeet haar 1e en enige doelpoging noteren.

Nadat beide ploegen elkaar in het 1e kwartier hadden afgetast ging Kowet een tandje bijzetten. De eerste mogelijkheid van de wedstrijd was voor spits Jurrian Zandbergen. Mark Koomen stuurde Nick Bakker de diepte in, Nick speelde af op Jurrian, maar zijn schot ging net naast. Na 33 minuten kwam de goed spelende Mark uitstekend door aan de linkerkant, gaf voor op Sander Morren en die haalde vol uit, de bal ging richting de rechter bovenhoek maar doelman Gerben-Jan Ruizendaal redde knap en verwerkte de inzet tot corner. Het was Sander die zelf deze corner nam. Hij legde de bal strak neer bij de zestien en Yoshua van Marle dacht niet na en haalde hart uit, waarop doelman Ruizendaal kansloos was, 0-1. 2 minuten later was de marge al 2. Nick gaf de bal vanaf de achterlijn goed terug op Jurrian en die schoot laag in de rechter onderhoek binnen, 0-2. De aanvoerder van de roodgelen verlengde tot grote vreugde van iedereen die Go-Ahead een warm toedraagt gisterenavond zijn contract met 2 seizoenen en zal dus zeker tot de zomer van 2016 te bewonderen zijn op sportpark Middenwetering. Rust 0-2.

go-ahead-kampenIn de 2e helft was Kowet net als in de 1e helft heer en meester op sportpark de Wiltsangh. Na 48 minuten een uitstekende aanval van de rood gelen. Nick gaf voor op Jurrian maar zijn kopbal ging net naast. 10 minuten later een knappe actie van Hicham Ziyech, hij draaide zich vrij en legde de bal op maat neer bij Yoshua, maar die schoot over. Na een uur spelen werd de wedstrijd definitief beslist door Nick Bakker. Hicham gaf een goede steekpass en Nick rondde beheerst laag over de grond af. In de 67e min was het wederom Nick die scoorde. Alweer een assist (steekpass) van Hicham en Nick omspeelde de doelman en kon simpel binnen tikken, 0-4. Nunspeet gaf volledig open huis.

De ploeg van trainer Rob McDonald kon het hoge tempo simpelweg niet bijbenen. Een kwartier voor tijd was de ongrijpbare Madih Doufikar zijn directe tegenstander te snel af, gaf de bal voor op Roberto Doufikar, maar hij kopte net naast. Kowet nam geen gas terug en in de 82e min werd het zelfs nog 0-5 toen Roberto goed door kwam en beheerst scoorde. Na 83 minuten viel pas de 1e en enige doelpoging van Nunspeet te noteren. Invaller Gerjan Mulder scoot recht op Demi Loet-Loetoer. Een paar minuten voor het eindsignaal nog een enorme kans voor invaller Hussein Raza maar hij stiftte de bal net naast het doel. Het bleef uiteindelijk bij 0-5 en er kan terugkeken worden op een uitstekende oefenwedstrijd !!

Dit was tevens de laatste krachtmeting voor aanvang van de 2e competitie helft in de hoofdklasse C. Volgende week ontvangt Go Ahead thuis SC Genemuiden…. Kowet lijkt klaar voor deze schitterende streekderby !!

Beluister de reactie Marcel van de Steege ( Go Ahead Kampen ) ” Niet ontevreden naar aanleiding van de wedstrijd van zaterdag ”