Gary Hekman wint Aart Koopman memorial.

Gary Hekman heeft zaterdag de Aart Koopman memorial op de Weissensee gewonnen. De Kamper schaatser won de massasprint aan het einde van deze 100 km. lange wedstrijd In een tijd van 2 uur 38 minuten en 11 seconden. Hij wist daarbij de Italiaan Fabio Francolini net voor te blijven. Chrispijn Ariëns, ploeggenoot van Hekman bij van Werven, kwam als derde over de finish.

© Alternatieve Elfstedentocht Weissensee
© Alternatieve Elfstedentocht Weissensee

Door zijn overwinning gaat Hekman aan de leiding in het GP-klassement, dat bestaat uit vier wedstrijden. De eerste grand prix was de Alternatieve Elfstedentocht, die ook op de Weissensee werd gereden. In die wedstrijd finishte Hekman als derde.
Hekman is bezig aan een goede reeks op natuurijs. Vlak voordat hij naar de Weissensee vertrok won hij ook in Haaksbergen de eerste Nederlandse marathon op natuurijs van 2016.
Komende zaterdag rijdt Hekman een marathonwedstrijd in Groningen. Vervolgens wordt er afgereisd naar Falun in Zweden. Op dinsdag 9 februari staat daar de Zweedse versie van de Alternatieve elfstedentocht op het programma, een tocht van 200 km.
Op donderdag 11 februari wordt daar de 3e grand Prix wedstrijd gereden, waarin de schaatsers 100 km gaan afleggen. Op zaterdag 13 februari is er de 4e GP wedstrijd over een afstand van 150 km.