Gebied kleedkamers voetbalvereniging DOS Kampen uit voorzorg afgezet

asbest DOS 2Vandaag is de toegang en een klein gebied rondom de kleedkamers van de voetbalvereniging DOS Kampen uit voorzorg afgezet vanwege afgewaaid mos dat besmet is met asbest van het dak.

Omdat het asbesthoudende dak van de kantine en de kleedkamers op leeftijd is, het sportpark druk bezocht wordt en vanwege eerdere stormschade, heeft het college van B&W een gespecialiseerd bureau opdracht gegeven extra onderzoek te doen naar de kwaliteit van het dak. Dit om elk risico uit te sluiten.

Eerder hebben enkele onderzoeken plaatsgevonden naar aanleiding van de stormschade. De uitkomsten hiervan gaven aan dat er geen acuut risico bestond voor de volksgezondheid rondom de schade.
Wethouder Geert Meijering gaf aan geen enkel risico te willen nemen, vandaar dat er nogmaals een aanvullend onderzoek heeft plaatsgevonden.

Dit onderzoek is inmiddels afgerond en in afwachting van de definitieve rapportage hebben de voetbalvereniging DOS Kampen en de gemeente Kampen besloten om uit voorzorg het gebied rondom de kleedkamers met hekken en linten af te zetten.
De te nemen maatregelen worden verder onderzocht. Op korte termijn komt hier meer duidelijkheid over.

Het voor zaterdag geplande MIX-toernooi voor de E- en F-pupillen. Gaat gewoon door. Ook heeft DOS inmiddels een alternatief gevonden voor de kleedkamers De buren van VV Kampen hebben de helpende hand geboden. De kantine van DOS kan gewoon worden betreden via de schuifdeuren aan de voorzijde. Ook de achteruitgang van de kantine is gewoon begaanbaar. Buiten op het terras en op het grasveld worden door de vrijwilligers van de kantine voldoende zit- en sta-gelegenheden gecreëerd.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*