Geflatteerde nederlaag voor DOS korfballers.

korfbal2

 

KAMPEN – De korfballers van KV DOS Kampen / Veltman hebben zaterdag in Putten een geflatteerde nederlaag geleden. De Meeuwen was in eigen huis met 25-17 te sterk.

Een nederlaag met acht doelpunten lijkt te wijzen op een duidelijk krachtsverschil. Zo was het echter niet. De Meeuwen won weliswaar verdiend, maar had die overwinning vooral te danken aan een hele goede fase op moment dat de Kampenaren dachten dat de wedstrijd in hun voordeel kon kantelen.

De Meeuwen en DOS speelden de eerste twintig minuten een gelijkwaardig duel. De thuisclub stond, buiten de 2-3 wel steeds aan de goede kant van de score, maar het verschil was steeds niet meer dan één treffer. Daarna liep De Meeuwen uit naar 10-7 en stond DOS bij rust met 12-8 achter.
In de tweede helft kwam DOS goed terug. Bij 15-14 leek de wedstrijd te kantelen in Kamper voordeel. Trainer Jan Wiegers: “Op dat moment dacht ik echt dat we De Meeuwen hadden achterhaald en was het eigenlijk wachten op de gelijkmaker. Die viel niet, waarna bij 16-15 hetzelfde gebeurde. De gelijkmaker viel niet en toen knapte er wat bij ons. Bij De Meeuwen liep het opeens allemaal op rolletjes en was bijna elke aanval raak. Ze liepen binnen tien minuten uit naar 23-15 en de wedstrijd was gespeeld.”

Was er met de score tot 16-15 bij DOS niet veel mis, het verbloemde wel dat DOS niet de sterkste wedstrijd van het seizoen speelde. Vooral de rebound was onder de maat. Wiegers: “We komen tot slechts vierentwintig rebounds in de hele wedstrijd, dat moeten er minimaal twee keer zoveel zijn. Mede daardoor komen we ook maar tot zeventig schoten. En onze schutters hadden hun dag niet.
Daarnaast was het soms wel erg plichtmatig aanvallen. We misten iemand die chaos kon maken in het vak. Als we dat goed doen, dan ontstaat er meer ruimte voor andere spelers om het schot te pakken. Zo misten we de inbreng van Camiel nadrukkelijk. Nu was het vaak voorspelbaar wat we deden.”
DOS speelde zonder de geblesseerde Camiel van Keulen, maar kon wel weer beschikken over André Beens. Beens speelde zes weken niet en miste dus nog ritme, maar was in de rebound wel de enige die een dikke voldoende haalde.
Positief voor DOS was ook het feit dat iedere spelers weer tot scoren kwam. “Wanneer we dat volhouden en onze topschutters gaan weer meer dan vijf keer scoren, dan gaan we weer wedstrijden winnen”, gaf Wiegers na afloop aan.

Doelpunten DOS: Michaël Jongman 4x, Matthijs Bastiaan 3x, Wesley Doorn, Iris van Dijk, Esther Hamberg en Linda Treep 2x, Romy Stam en André Beens 1x