Geflatteerde overwinning voor Zalk.

Voor de thuiswedstrijd tegen het Zwolse CSV ’28 moest Zalk opnieuw een beroep doen op enkele oudgedienden, vanwege schorsingen en blessures. De tegenstanders brachten een jong team in het veld, de club uit Stadshagen zet onder leiding van trainer Martin Reijnders in op de jeugd.

sv zalk teamfoto
Zalk Begon goed aan de wedstrijd, meteen na aanvang het duel kreeg Aart Schreuder een kans die door de Zwolse doelman tot corner werd verwerkt. Ook die corner leverde direct gevaar, maar nog geen doelpunt op. In de 5e min was het wel raak na een goed lopende aanval schoot Georgie Huisman vanaf rechts raak via een speler van de tegenpartij en stond de 1-0 op het scorebord.
Daar waar C.S.V. ’28 het van het voetballende gedeelte moest hebben, moest Zalk het verschil maken met het fysieke overwicht. Voor rust kwamen de Zalkers vooral via counters tot gevaarlijke aanvallen, maar de wedstrijd werd vooral gekenmerkt door slordig en rommelig voetbal.
C.S.V. zette veel druk op de verdediging van Zalk en daar hadden ze veel moeite mee, vlak voor de rust was er nog een kans voor Georgie Huisman en even later van Aart Schreuder.
Vlak voor de thee dacht Simon van Halm, de score te kunnen verdubbelen, maar de C.S.V. goalie toonde zich een betrouwbare sluitpost.
Na de rust golfde het spel op en neer en Georgie Huisman kreeg geel van de scheidsrechter v. d. Beld die alles goed onder controle had.
Ook C.S.V kreeg nog kansjes maar te veel spelers brachten de bal in plaats van rond te spelen, bij Zalk werd nog een paar keer van afstand geschoten.
In de 75e min was het dan wel raak Linksback Stephan v Ommen ging helemaal mee na voren en zette prima voor en invaller Sander Vinke kwam voor zijn man en scoorde de 2-0.
Vlak voor tijd werd bepaalde Simon van Halm de eindstand op 3-0, een doelpunt met een buitenspel luchtje, maar de arbitrage zag er een geldige treffer in. Met de 3-0 werd Zalk royaal beloond, een geflatteerde overwinning.
C.S.V.’28 heeft een goed voetballende ploeg, maar Zalk toonde onverzettelijkheid en wist op de beslissende momenten toe te slaan.

Wissels:
Sander Vinke voor Aart Schreuder
Gernald Kanis voor Ben Hofstra
Jandirk v Pijkeren voor Remond Abma
Doelpunten:
Georgie Huisman
Sander Vinke
Simon v Halm
Gele kaart:
Georgie Huisman