Geheel vernieuwde gids voor Hanzestedenpad

Het Hanzestedenpad, het streekpad dat de historische Hanzesteden langs de IJssel met elkaar verbindt, heeft een nieuwe gids gekregen. Naast de hoofdroute van Doesburg naar Kampen zijn tien dagwandelingen opgenomen. Karakteristiek aan het pad is de afwisseling tussen de rijke cultuurhistorie van de steden en de prachtige natuurgebieden. Nieuw zijn ook de Hanze picknickarrangementen zodat ook de inwendige mens een goed gevoel overhoudt aan dit prachtige pad. De volledig vernieuwde gids is op woensdag 11 juni gepresenteerd aan o.a. de bestuurders van de Hanzesteden onder het genot van een grootse picknick aan de IJssel bij De Vreugdehoeve in Zwolle.

Natuurtafereel met wandelaars.1

Betoverend mooie IJsselvallei
Het Hanzestedenpad (streekpad nr. 11) voert door de betoverend mooie IJsselvallei. Onderweg volgt het pad de sterk meanderende IJsseloever in al haar veelzijdigheid. Zo loopt de wandelaar op het ene moment over hoge rivierdijken met imponerende vergezichten, op het andere ogenblik struint hij door robuuste rietpartijen of schrale graslanden met grote grazers. Af en toe voert de route iets dieper de vallei in door bosrijke landgoederen en langs deftige havezaten. Onmiskenbaar is het machtige voorkomen van de Hanzesteden die tijdens deze tocht worden gepasseerd. De historische rijkdom van deze oude handelscentra zorgt voor een flinke dosis avontuur, cultuur en gezelligheid. Kortom: het Hanzestedenpad heeft alle ingrediënten voor een onvergetelijke wandelbelevenis.

Tien dagtochten
Naast de hoofdroute zijn tien dagwandelingen aan het pad toegevoegd met een lengte tussen de 10 en 30 km. De wandelaar kan hierdoor kennismaken met het ‘achterland’ van de IJssel. Drie dagwandelingen zijn aan elkaar te koppelen tot één tocht. Groot pluspunt voor de gehele route is de goede bereikbaarheid met het openbaar vervoer. Zo telt de gids maar liefst elf NS-stations en zijn er goede busverbindingen.

Picknick onderweg
Om het Hanzestedenpad nog aantrekkelijker te maken zijn er nu ook Hanzepicknickarrangementen te koop bij diverse horecapunten langs de route. Laat de Hanzepicknickmand vullen met een lekkere lunch en zoek een mooi plekje langs de IJssel om van de lunch te genieten. Op www.hanzesteden.info is meer informatie te vinden over de picknickarrangementen.

De gelukkige bezitters van de eerste exemplaren van de gids Hanzestedenpad.1

Het Hanzestedenpad is een uitgave van Wandelnet en te bestellen via www.wandelnet.nl of verkrijgbaar bij de (gespecialiseerde) boekhandels, VVV-kantoren en toeristische infopunten voor € 16,90. De website www.hanzesteden.info vertelt alles over de Hanzesteden die de route aandoet.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*