Gelijkspel Kampenion in Amsterdam

Afgelopen zaterdag hield Kampenion 1 in Amsterdam US 1 op een gelijkspel en daarmee ook op afstand (5 punten). Dat het bij een puntendeling bleef, hadden de hoofdstedelingen vooral te danken aan oud-international en voormalig eredivisiespeler Jonah Kahn die ongeslagen bleef. Jonah Kahn, inmiddels 50 jaar, werd Nederlands kampioen dubbelspel in 1996 en won in 1997 de nationale titel in het gemengd dubbel. Kahn kwam veertien keer uit voor het nationale team.

De jarige Julian Plette gaf Kahn vier games prima partij, maar moest in de beslissende game het hoofd buigen. Gert-Jan de Lange en Julian Plette versloegen beiden Angelo Antonietti, en Plette moest daarvoor diep gaan. Ook nu werd het een vijfpitter waarin hij knap van een 2-1 achterstand terugkwam. Toen Plette de vierde game won, was hij bevrijd en won de beslissende game met 3-11.
Vervelend was het dat de derde US-speler Jos Prinzen in zijn tweede partij, tegen Plette, bij een 3-6 stand moest opgeven. Mark Hankel wist hem in zijn eerste partij met driemaal 7-11 terug te wijzen. Door de opgave van Prinzen kwam Gert-Jan de Lange maar twee maal in actie. In het dubbel kwamen De Lange en Plette sneu weg na 11-9, 11-9, 11-13, 9-11 en 15-13 tegen Kahn en Prinzen.
Al met al is de 5-5 puntendeling geen onaardig resultaat. Halverwege de competitie staat Kampenion 1 netjes derde met 25 punten uit vijf wedstrijden. Mark Hankel staat keurig op 33%, Gert-Jan de Lange op 43% en Julian Plette op 64%. Met als doelstelling handhaving ligt Kampenion dus voorlopig keurig op schema.

Zaterdag 30 oktober speelt Kampenion 1 thuis tegen HBC 1 uit Heemstede dat vijfde staat. Dat betekent goede hoop op een overwinning want de uitwedstrijd won Kampenion met 2-8.

Het eerste jeugdteam, uitkomend in Landelijk B, kon weer volledig aantreden maar wist dat niet te verzilveren in de thuiswedstrijd tegen koploper Assen. Jarno van den Heuvel, die vaak op zaterdag niet kan spelen, was er ditmaal wel bij en haalde de enige twee punten binnen. Jannick van den Broek en Luuk Regterschot bleven puntloos. Er had wat meer in gezeten want twee partijen gingen met minimaal verschil in de beslissende game naar de tegenstanders. Niettemin heeft het publiek van mooie wedstrijden kunnen genieten. Na deze nederlaag met 2-8 staat Jong Kampenion vierde.
Zaterdag 30 oktober gaan de boys naar Utrecht voor de wedstrijd tegen SVE 1.

Op de foto: de jarige Julian Plette
Foto: © Gert-Jan de Lange

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*