Gemankeerd Reflex krijgt flink klop

GRONINGEN – Afgelopen zaterdag reisden de dames van het Reflex naar het hoge Noorden voor de wedstrijd tegen Veracles. Beide teams hadden evenveel punten en de Kampenaren hadden dan ook een groot gat kunnen slaan. Dit gebeurde echter niet, de dames kregen met maar liefst 4-0 klop.

Trainer/coach Hans Verstappen had een lastige avond. Reflex blijft maar kampen met blessures. Met maar liefst één wisselmogelijkheid waren de opties zeer beperkt. De start van de eerste set verliep dan ook moeizaam. De Kampenaren hadden grote moeite het eigen spel neer te zetten. Veracles profiteerde hier dankbaar van en kwam al snel op een voorsprong. Deze voorsprong werd alleen maar groter en de thuisspelende ploeg won de eerste set afgetekend met 25-16.

In de tweede set kwam Reflex nauwelijks aan de bal. Het had de grootste moeite de service onder controle te krijgen. Ook aanvallend kwamen de dames maar niet op gang. Het luidruchtige publiek maakte het Reflex er ook niet makkelijker op. Het team raakte totaal de weg kwijt en de tweede set werd met 25-7 verloren.

Hét moment voor Hans Verstappen om zijn laatste wisselmogelijkheid in te zetten. In set drie stonden nu beiden spelverdeelsters in het veld en werd volgens het aloude 2-4 systeem gespeeld. Deze bijzondere leek even goed uit te pakken. Reflex kwam op voorsprong en wist de thuisploeg behoorlijk onder druk te zetten. Toch kwam Veracles terug, waarna de stand gelijk opging. Uiteindelijk was het opnieuw Veracles dat de set wist te winnen, dit keer met 25-19.

Op mentaal vlak hadden de dames een moeilijke avond, hier kwam in de vierde set geen verandering in. Deze set werd verloren (25-16). Het was een wedstrijd om snel te vergeten.

Volgende week zaterdag speelt Reflex opnieuw uit, dit keer om 15.00 uur tegen de hekkensluiter van de Eerste Divisie A: VC Sneek D3.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*