Gemeente en sportverenigingen werken samen aan plan renovatie kleedkamers

asbest DOS 2

Sommige kleedkamers, gebouwd op de sportparken, zijn inmiddels veertig jaar oud en toe aan vervanging of renovatie. De gemeente Kampen heeft samen met een vertegenwoordiging uit de sport een plan opgesteld hoe kleedkamers op een efficiënte manier vervangen of gerenoveerd kunnen worden. De gemeenteraad neemt in mei een besluit over het plan.

Sinds de jaren zeventig zijn er ongeveer tachtig gemeentelijke kleedkamers gebouwd op de sportparken in de gemeente Kampen. De gemeente is eigenaar van de kleedkamers en heeft in het verleden de bouw ervan gefinancierd. De sportverenigingen (hoofdgebruikers) beheren en onderhouden de gemeentelijke kleedkamers en ontvangen daarvoor een vergoeding voor energiekosten, klein- en groot onderhoud.

De komende jaren kost het de gemeente 3,7 miljoen euro om alle kleedkamers te vervangen of renoveren. Doordat de sportverenigingen hun contacten (o.a. sponsors) en leden willen inzetten bij vervanging of renovatie van de kleedkamers, kunnen de kosten met 1,7 miljoen euro worden teruggebracht.

Wethouder Geert Meijering: “Het is prettig om op deze manier samen te werken met de sportverenigingen. Ik ben blij met het resultaat, een plan waar we mee vooruit kunnen.“

Toekomstbestendig plan
Op het gebied van kleedkamers hebben er de afgelopen jaren ontwikkelingen plaatsgevonden. De bouwkundige eisen zijn bijvoorbeeld gewijzigd maar ook de wensen en behoeften van gebruikers zijn anders dan 40 jaar geleden. Daarnaast hebben op de sportparken allerlei ontwikkelingen plaatsgevonden. De ledenaantallen zijn gestegen, vrouwenvoetbal is in opmars etc. In het plan zijn al deze ontwikkelingen meegenomen.

Duurzaam bouwen
De bijdrage vanuit de gemeente voor groot onderhoud wordt verlaagd. Dit kan grotendeels opgevangen worden door duurzaam te bouwen. Wanneer de sportverenigingen duurzaamheidsmaatregelen nemen, verhoogt de gemeente het budget voor vervanging of renovatie van de kleedkamers met 10 procent.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*