Genomineerde sporters Kamper Sportverkiezingen 2015 bekend

winnaars sportverkiezing 2014 kampen

KAMPEN – Sportraad Kampen heeft de genomineerden voor de Sportverkiezingen 2015 gekozen. De 31ste editie van de Kamper Sportverkiezingen vindt plaats op vrijdag 11 maart in ‘t Via.
Mannen
In de categorie Mannen zijn karateka Dylan van Moerkerk, Jordy Agues (BMX) en kanovaarder Albart Flier genomineerd. Zowel Flier als Agues sleepten ook vorig jaar een nominatie in de wacht. Uiteindelijk werd Flier uitgeroepen tot Sportman van het Jaar.
Vrouwen
Bij de vrouwen gaat de sportieve strijd tussen kanovaarster Ruth Vorsselman, atlete Gejanne Lussenburg en Bianca Roosenboom (inline-skaten). Lussenburg en Vorsselman werden vorig jaar ook genomineerd. Lussenburg won toen de titel Sportvrouw van het Jaar.
Sportploegen
De korfballers van Wit-Blauw, het clubteam van Skonenvaarder en de zussen Natasja van Schuppen en Joselien van de Craats (synchroonzwemmen) zijn de kandidaten voor de categorie Sportploeg van het Jaar. Vorig jaar ging deze titel naar het clubteam van Kanovereniging Skonenvaarder.
Jeugd
In de categorie jeugdsporters jongens zijn de atleten Richard Meuleman en Pieter van Wissen genomineerd. De derde sporter in deze categorie is turner Lars Vos. Bij de Sportverkiezingen van 2014 werd Richard Meuleman uitgeroepen tot Talent van het Jaar.
Demi van Moerkerk (twirlen), kanovaarster Jennely Bos en Bianca Kruis (skiën) verdelen de prijzen in de categorie Jeugdsporter Meisjes.
De ploegen Koen Brinkman/Huub van der Gulik (kanovaren), Janiek van Vlijmen/Lotte Mooren (acrogym) en Julian en Sam Veldman (motorcross) hebben een nominatie verdiend in de categorie Jeugdsportploeg.
Uitstralingsprijs
Tijdens de Kamper Sportverkiezingen op 11 maart wordt ook nog de Uitstralingsprijs uitgereikt. Deze vrijwilligersprijs is bestemd voor een vrijwilliger die zich op een bijzondere manier heeft ingezet voor de sport in de gemeente Kampen. De naam van de winnaar wordt tijdens de Kamper Sportverkiezingen bekendgemaakt.
Veranderingen
In vergelijking met eerdere edities heeft Sportraad Kampen enkele veranderingen doorgevoerd. Zo is de categorie Talenten vervallen. Daarvoor in de plaats zijn de nieuwe categorieën Jeugdsporter Jongens en Jeugdsporter meisjes gekomen. Daarnaast is besloten om Kamper sporters die buiten Kampen woonachtig zijn, maar nog wel lid zijn van een Kamper sportvereniging, in aanmerking te laten komen voor deelname aan de sportverkiezingen. Met deze maatregel hoopt de organisatie het kwaliteitsniveau van de sporters op peil te houden. Door deze beslissing is Bianca Roosenboom voor het eerst sinds jaren weer genomineerd.